Data publicării:

Cum puteți să scăpați de stres printr-o metodă simplă și ieftină

Autor: Sonia Baciu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
FOTO: Freepik @rawpixel.com
FOTO: Freepik @rawpixel.com
O activitate din copilărie este benefică pentru a reduce stresul cotidian.

De cele mai multe ori când ne gândim la modalități de reducerea stresului, principalul dușman al vieții moderne, ne putem imagina activități precum exercițiile fizice sau meditația. Acestea funcționează diferit de la o persoană la alta, dar nu sunt singurele tehnici pe care le puteți folosi pentru a reduce stresul.

Deși pare o activitate dedicată celor mici, cărțile de colorat sunt o soluție viabilă pentru a ne pune ordine în gânduri.

Studii recente au arătat că simpla colorare poate fi o modalitate eficientă de reducere a stresului și de îmbunătățire a stării de bine.

”Am demonstrat că activitatea de colorare este o modalitate ușoară de a reduce anxietatea și de a diminua epuizarea - mai ales atunci când este combinată cu practici de atenție.

Mindfulness este practica deliberată de a acorda o atenție deosebită la ceea ce se întâmplă în momentul prezent, fără a face judecăți cu privire la orice gânduri, emoții sau distrageri care apar”, susține autorii studiului, Michael Mantzios, profesor aplicant de psihologie experimentală, și Kyriaki Giannou, lector în psihologie aplicată, ambii de la Birmingham City University, scrie Science Alert.

Potrivit cercetătorilor, unii  oameni folosesc tehnici de meditație în timpul atenției pentru a se concentra - cum ar fi concentrarea asupra respirației pentru a rămâne în momentul prezent.

Acțiunea de a colora poate funcționa, de asemenea, într-un mod similar, ajutându-i pe oameni să rămână concentrați asupra prezentului.

”Am analizat colorarea atentă comparativ cu un tip specific de practică de meditație numită meditație de iubire și bunătate.

Folosită de obicei doar în timpul meditației, aceasta ajută la cultivarea bunăvoinței prin concentrarea asupra trimiterii de urări sau gânduri bune către sine și către ceilalți, și s-a demonstrat că îmbunătățește starea de bine și reduce stresul”, au mai spus autorii studiului.

Cercetările în domeniul mindfulness au indicat faptul că aceasta poate avea și multe alte beneficii pentru sănătate, inclusiv reducerea durerii și chiar a insomniei.

Citește și: De ce ne bântuie gândurile înainte de somn și cum putem să ne deconectăm

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel