Data publicării:
Cum putem să comunicăm în aproape orice limbă de pe glob. TOP 10 cele mai vorbite limbi din lume
Află în articol cum putem să comunicăm în aproape orice limbă din lume.
Tehnologia sparge barierele lingvistice în ziua de astăzi. Cu ajutorul ei putem vorbi aproape orice limbă de pe planetă. Avem la dispoziție servicii si aplicații gratuite. Jurnalistul Marian Andrei a explicat care sunt acesta în cadrul rubricii "iLikeIT" de la Pro Tv.
„Avem Google Translate, asta e de bază, știe toată lumea, sunt foarte multe limbi, avem de la Microsoft Bing Translator, este o variantă foarte interesantă, funcționează la fel de bine și este integrată în diverse rețele de socializare, inclusiv pe Twitter, dacă vedeți un tweet sau o postare pe Facebook în limba engleză, poate fi tradusă instant aici. (..) Funcționează la fel ca Google Translate, același principiu, însă ce mi se pare foarte interesant este că există această opțiune să traducă în timp real o conversație.
Practic, dacă ai un alt prieten cu care nu ai o limbă comună, îi dai invitația către această cameră, în Microsoft Translator, trebuie să bage codul care se vede în dreapta sus și am activat microfonul, acum vorbesc, laptopul meu face translatarea în timp real, iar prietenul cu care sunt în această cameră de convorbiri va citi toate mesajele pe care eu i le scriu în limba pe care a ales-o el, poate fi engleză, franceză, italiană, spaniolă și eu să vorbesc în limba pe care o cunosc cel mai bine.”, a explicat Marian Andrei.
Există însă și multe alte aplicații care pot fi folosite pentru traducere sau chiar aparate speciale.
Care sunt primele 10 limbi cele mai vorbite in lume?
Din cele 6000 de limbi din lume, 50% sunt amenințate cu dispariția, 96% dintre ele sunt vorbite de 4% din populația lumii, 1 limbă dispare la fiecare 2 săptămâni, 90% nu sunt reprezentate pe internet și 90% din afro limbi au transcriere nu scrise. Chineză, Mandarin este, de departe, cea mai vorbită limbă din lume, scrie polyglotclub.com.
Topul celor mai vorbite 10 limbi din lume în funcție de numărul de vorbitori nativi din lume ( din anul 2010) arată în felul următor: Mandarin, spaniolă, engleză, hindi, arabă, portugheză, bengali, rusă, japoneză și punjabi.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News