Data publicării:

Cum putem refolosi apa condensată de la aerul condiţionat. E bună la călcat?

Autor: Liana Ganea | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Foto: Freepik
Foto: Freepik
Putem pune apa condensată de la aerul condiţionat în fierul de călcat? 

Apa condensată din sistemul de aer condiționat poate fi refolosită într-o serie de scopuri utile, cu condiția să fie curată și să nu conțină impurități sau substanțe nocive. Iată câteva modalități în care poți refolosi apa condensată, potrivit Green Prophet:

Udarea plantelor: Apa condensată poate fi folosită pentru udarea plantelor de interior sau de grădină. Această apă, de regulă, nu conține substanțe chimice sau alţi agenţi contaminanți care ar putea dăuna plantelor.

Soluţie de curăţare a geamurilor şi oglinzilor: Poți utiliza apa condensată pentru curățarea diverselor suprafețe din casă, cum ar fi ferestrele, oglinzile sau podeaua.

Spălarea hainelor: Dacă apa condensată este curată și filtrată, o poți utiliza pentru spălarea hainelor delicate sau a obiectelor care nu necesită spălare în mașină.

Toaletă sau baie: Unele persoane utilizează apa condensată pentru scăldatul în cadă sau pentru a trage apa la toaletă, ajutând astfel la economisirea apei potabile.

Curățarea automobilelor: Poate fi utilizată pentru spălarea exteriorului automobilelor sau pentru curățarea geamurilor.

Umidificarea aerului: Dacă apa condensată este curată și nu conține substanțe care ar putea afecta calitatea aerului, o poți utiliza în umidificatoare pentru a crește umiditatea din încăpere.

Fier de călcat: Apa condensată poate fi folosită în fierul de călcat sau în steamere. Asigură-te că apa este curată și nu va lăsa depuneri sau pete pe haine. În plus, aparatele tale de călcat vor fi protejate pentru că nu se mai fac depuneri de calcar nici pe talpa pierului nici în rezervorul steamer-ului.

Irigarea grădinii: Poți utiliza apa condensată pentru udarea plantelor din grădină, mai ales în perioadele de secetă.

Este important să fii atent la calitatea apei condensate și să o filtrezi sau să o testezi înainte de a o folosi în diverse scopuri. Dacă ai îndoieli cu privire la siguranța apei condensate, ar fi mai bine să nu o folosești sau să o utilizezi doar în scopuri non-critice. E bine să verifici dacă aparatul de aer condiţionat nu e ruginit la bază. Rugina ar putea pătrunde în apa scursă şi astfel îţi poti murdări hainele pe care le vei călca cu apă condensată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel