România: - confirmate, - vindecate, - decese
Scrie-ne pe WhatsApp
sau sună-ne 0772.264.642 (L - V, 09:00 - 18:00)
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări
Conținutul articolului îl regăsiți mai jos.
Autor: Neagoe Narcis-Florentin | Publicat pe: 28 mai, 18:59
Cum putea fi EVITATĂ pandemia. Investigația care trebuia să continue
Foto: Agerpres
Cercetările despre legătura dintre SARS și legătura sa cu piețele din Wuhan „ar fi trebuit să continue” după epidemia din 2003, fiindcă ar fi putut preveni pandemia actuală, transmite un expert.

Cercetările despre legătura dintre SARS și legătura sa cu piețele din Wuhan „ar fi trebuit să continue” după epidemia din 2003, fiindcă ar fi putut preveni pandemia actuală, transmite un expert, conform Daily Mail.

Epidemia de Sindromul Respirator Acut Sever (SARS) din 2003 ar fi avut originea într-o piață de carne proaspătă din provincia chineză Guangdong. Cu toate acestea, fondurile cercetărilor au scăzut drastic, spune specialistul în boli infecțioase din Londra, David Heymann.

Sursa SARS, similară cu Sars-Cov-2

 

Coronavirusul actual, Sars-Cov-2, ar avea ca sursă liliecii și „s-ar fi răsturnat” spre oameni, însă dovezile nu sunt încă concluzive pentru a spune concret că acest lucru a avut loc.

„Din păcate, cum se întâmplă când epidemiile iau sfârșit, banii nu au mai existat, iar studiile nu au fost continuate”, a spus prof. Heymann, căruia i se atribuie încetarea epidemiei SARS din 2003. „Plătim pentru acest lucru chiar astăzi, neînțelegând exact cum se transmite în piețe, dacă se transmite în piețe”.

Investigație necesară

 

Epidemiologul Richard Kock de la Colegiul Regal Veterinar a cerut o investigație amplă a sursei Sars-Cov-2, virusul din spatele bolii Covid-19. Aceasta ar fi necesară, spune el, pentru a încerca de a preveni alte pandemii, fiindcă „condițiile sunt prielnice” pentru o altă transmisie de la animale la oameni.

„Nu am identificat încă sursa SARS din 2003, iar acest lucru este o mare greșeală”, a spus el. „Însă, trebuie să ne aducem aminte că există doar câțiva oameni care lucrează în domeniul sănătății vieții sălbatice”.

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
DCNewsTV.ro - Ultimele materiale video
Crossuri parteneri
Capital.ro
Capital.ro
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro