Data publicării:
Cum purtăm MĂNUȘILE de protecție. Rafila AVERTIZEAZĂ: Atunci le-am purtat degeaba
Prof. dr. Alexandru Rafila avertizează asupra purtării mănușilor de protecție împotriva COVID-19, după 15 mai.
Odată cu relaxarea măsurilor, începând cu data de 15 mai, vom fi nevoiți și obligați să ne protejăm împotriva COVID-19, prin purtarea măștii. Unii români aleg însă, pentru a se simți protejați, să poarte și mănuși. Dacă subiectul purtării măștii a fost deja clarificat de la începutul stări de urgență, cel al purtării mănușilor le dă bătăi de cap celor mai mulți dintre noi.
Astfel, medicii avertizează că nu trebuie să purtăm mănușile toată ziua, ci doar pentru activități punctuale, atunci când mergem la cumpărături sau intrăm în contact cu suprafeţe posibil contaminate.
Iată ce spune medicul Alexandru Rafila
"Ai senzaţia că având mănuşi eşti protejat şi faci foarte multe lucruri nepotrivite. De exemplu, foloseşti mănuşa mult timp, îţi pui mâna pe faţă, eu nu am văzut pe nimeni care să poarte mănuşi şi să spele mănuşa la robinet. Purtarea mănuşilor te fereşte de contactul direct cu suprafeţe posibil contaminate. Dacă însă, după o vizită la magazin, farmacie sau bancă ne atingem cu mănuşile faţa, telefonul mobil sau volanul maşinii, atunci le-am purtat degeaba.
Unii le poartă foarte multe ore. Păi decât să port o pereche de mănuşi patru ore, mai bine nu port mănuşi şi mă spăl din jumătate în jumătate de oră sau din oră în oră. Este mult mai eficient decât să port mănuşi patru ore. Ajung să contaminez suprafeţe purtând eventualul virus dintr-o parte în alta prin intermediul mănuşilor", a declarat Alexandru Rafila, potrivit digi24.ro.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News