Data publicării:
Cum pui varza la murat. Rețetă moldovenească
Cum pui varza la murat. Potrivit tradiţiei, varza se pune la murat în luna octombrie, de Sf Dumitru. Mai jos, vă prezentăm o reţetă tradiţională de varză murată moldovenească.
Cum pui varza la murat. Varza trebuie să aibă frunze fine şi subţiri, ideală pentru sarmale. Curăţă frunzele de deasupra, ccotorul din interior şi fă o gaură în el. Aici vei pune o lingură rasă de sare. Dacă varză e prea mare, o poţi tăia în patru şi poţi pune sare pe lângă ea. Verzele mai mari vor fi aşezate jos.
Cum pui varza la murat. Se completează butoiul cu apă rece şi se mai adaugă 20 g de sare la 1 kg de apă rece. Dacă nu aţi pus sare în cotoare, se adăugă 30-35 g de sare la 1 litru de apă, scrie pofta-buna.com.
Varza se poate pune la murat şi cu apă clocotită Se măsoară cantitatea de apă necesară, se pune sarea şi se fierbe până dă în clocot. Se ţine 3-4 zile şi se scurge, apoi se mai clocoteşte o dată şi se pune peste varză.
Cum pui varza la murat. Puteţi mura, pe lângă varza, şi conopida, gutui şi alte legume. Dacă vreţi să coloraţi varza, puteţi adăuga şi câteva sfecle roşii în butoi. Sau chiar varza roşie.
Cum pui varza la murat. Puteţi adăuga beţe de mărar sau seminţe de chimen. Dacă puneţi busuioc la murături, în apă, lichidul nu se va băloşi. Varza se vantura zilnic până când se murează complet, suflând aer în butoi.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News