Data publicării:

Cum prevenim furturile din locuinţă, când suntem plecați în vacanță. Reguli importante

Autor: Ema Apostu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay

Polițiștii din Ialomița au făcut mai multe recomandări pentru a preveni furturile din locuinţă, atunci când oamenii sunt plecați vacanță.

Iată regulile pe care oamenii ar trebui să le urmeze pentru a preveni furturile din locuinţă, după cum scrie incomod-media.ro.

- Închideţi ferestrele și ușa de fiecare dată când plecaţi de acasă! Furtul din locuință este favorizat de neglijența proprietarilor care le lasă o portiță deschisă hoților.

- Dacă staţi la parter sau la etajul 1, montaţi grilaje la toate ferestrele. Escaladarea geamurilor e un mod frecvent de operare, iar forțarea acestora face accesul în locuință extrem de ușor.

- Fiţi conștient de vulnerabilitățile zonei în care staţi și luaţi măsuri suplimentare dacă sunteţi expus. De exemplu, hoții preferă blocurile cu multe apartamente, unde sunt șanse mai mari ca vecinii să nu se cunoască bine între ei și să nu li se pară neobișnuită prezența unor necunoscuți în scară.

- Organizaţi un sistem de supraveghere a vecinătății împreună cu ceilalți locatari. Acest model preventiv limitează accesul nejustificat al persoanelor străine și ajută la semnalarea problemelor apărute în bloc.

- Locurile „secrete” în care le lăsaţi prietenilor apropiați cheia apartamentului, precum ghiveciul cu flori sau preșul de la intrare, nu sunt așa secrete. Astfel de metode vă fac vulnerabil în fața furturilor.

- Activaţi sistemul de alarmă de fiecare dată când plecaţi de acasă. Devine inutil dacă nu e activat și firma de pază nu poate fi anunțată că trebuie să intervină. Nu uitaţi să puneţi la vedere afișul care anunță că locuința ta este protejată. Asiguraţi-vă că zona palierului de bloc e luminată în permanență. Dacă se ard becurile de pe hol, cereţi administrației să le înlocuiască imediat.

- Indiferent de pretext, nu le oferiţi persoanelor necunoscute informații despre dumneavoastră sau vecini.

- Nu le permite accesul în locuință străinilor care pretind că reprezintă instituții, dar nu se pot legitima. Chiar dacă au uniformă sau ecusoane, trebuie să își justifice prezența prin legitimație și carte de identitate.

- Nu țineţi banii în casă. Sunt pe primul loc în preferințele hoților, urmați de aparatură electronică, telefoane mobile și bijuterii.

- Treceţi peste impulsul de a anunța pe Facebook că urmează să plecaţi într-o vacanță extraordinară. Check-in-ul din aeroport vă aduce like-uri, dar vă face vulnerabil în fața hoților.

- Păstraţi documentele de proveniență pentru bunurile de valoare pe care le dețineţi. Reținerea elementelor de identificare și fotografierea acestora pot contribui la găsirea și recuperarea obiectelor furate Dacă sunteţi victimă a unor astfel de fapte, sesizaţi imediat Poliţia la numărul unic de urgenţă 112, pentru a fi demarate verificările ce se impun.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel