Cum poți spăla vasele murdare de grăsime în apă rece: ai nevoie doar de un singur produs din cămară
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Cum poți spăla vasele murdare de grăsime în apă rece - ai nevoie doar de un singur produs din camara. Sursa - Pexels
Cum poți spăla vasele murdare de grăsime în apă rece - ai nevoie doar de un singur produs din camara. Sursa - Pexels
Spălarea vaselor necesită mult timp și efort. Mai ales când trebuie să speli farfurii, oale și tigăi, pline de grăsime, în apă rece.

Însă există un truc care vă ajută să eliminați perfect grăsimea chiar cu apă rece. Pentru a spăla rapid și ușor ustensilele de bucătărie de grăsime, gospodinele cu experiență folosesc pudră de muștar. Acest produs ecologic nu necesită clătire temeinică și, de asemenea, nu usucă pielea mâinilor și nu dăunează unghiilor.

Știați că puteți folosi congelatorul nu doar pentru depozitarea alimentelor?

Turnați pudra de muștar într-un recipient în care va fi ușor să înmuiați un burete umed. Udați farfuria cu apă, apoi ștergeți-o cu buretele înmuiat în muștar.

Lăsați câteva minute ca muștarul să acționeze, apoi clătiți. Pentru a ușura procesul, pulberea de muștar poate fi transformată într-o pastă groasă.

 

 

BONUS. Spălați prosoapele de bucătărie cu muștar: chiar și cele mai încăpățânate pete vor rămâne amintire

 

Bucătăria este o carte de vizită a unei gospodine. Imaginea generală poate fi stricată de orice fleac, de exemplu, cum ar fi un prosop cu pete, greu de îndepărtat. 

Pentru a curăța prosoapele de bucătărie nu este necesar să folosiți detergenți scumpi. Produsele folosite de bunicile noastre sunt perfecte pentru îndepărtarea murdăriei de pe prosoapele de bucătărie.

Cum să speli petele proaspete pe prosoape? Trebuie să acționați rapid și atunci probabilitatea de a elimina cu ușurință  crește.

Pata uleioasă trebuie stropită cu sare de masă sau bicarbonat de sodiu. După o jumătate de oră, spălați prosopul în mașina de spălat la temperatură ridicată.

Răzătoarea din bucătărie s-a tocit? Nu trebuie să o arunci: iată cum o poți ascuți, rapid și ușor

Puteți îndepărta pata cu muștar. Adăugați apă caldă în pudra de muștar și amestecați ca să obțineți consistența smântânii. Aplicați pasta rezultată pe zona murdară. Pune lucrurile într-o pungă și lasă peste noapte. Dimineața, se spală în apă caldă.

Folosiți oțet pentru a îndepărta urmele de sos de roșii, piure de fructe sau bere. Înmuiați prosoape murdare într-un amestec de oțet (3 linguri), lichid de spălat vase (2 linguri) și un litru de apă. Dacă nu există oțet,  este potrivit și sucul unei lămâi.

O altă opțiune pentru a împrospăta prosoapele ușoare: lăsați-le peste noapte într-o soluție de apă și oțet (12: 1) și spălați-le dimineața.

Cu acest truc, geamurile vor rămâne curate chiar dacă sunt spălate o dată pe an: vei fi mulțumit de rezultat

Petele complexe, precum cafeaua, sunt îndepărtate cu un alt remediu de uz casnic - ser fiziologic. Amestecă o lingură de sare într-un litru de lichid până se dizolvă. Prosoapele se țin în această apă cu sare timp de o oră. Ulterior, trebuie să puse în mașina de spălat.

Cea mai bună opțiune este să spălați prosoapele de bucătărie la o temperatură de 95 C. Pentru a spori efectul de albire, înainte de spălare, înmuiați produsul în apă caldă cu bicarbonat de sodiu. După 1-2 ore, stoarceți-le și spălați-le în mașină.

Adaugă 3 condimente în rutina ta zilnică și nu îți va mai cădea părul


Amoniacul ajută prosoapele îngălbenite să devină albe ca zăpada. Amoniacul se adaugă în mașina de spălat, în compartimentul  pentru detergent. Veți avea nevoie doar de 1 lingură de amoniac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel