Data publicării:
Cum poți salva o plantă de interior, care a început să îngălbenească. Urmează acești pași simpli
Dacă ai plante de apartament, atunci știi că frunzele îngălbenite sunt unul dintre primele semne că nu le îngrijești corect.
Motivele frunzelor îngălbenite sunt diferite: de la lipsa de umiditate sau udarea excesivă până la apariția afidelor sau a altor dăunători.
Pasul 1: Verificați planta pentru stresul de umiditate. Dacă observi că frunzele plantei sunt galbene, solul. Cel mai frecvent factor de stres pentru plante este prea multă sau prea puțină apă. Pentru a afla cât de multă umiditate primește planta, scufundă-ți degetul 2-3 centimetri în sol. Nu verifica suprafața solului, care, de obicei se usucă mai repede.
Dacă solul este uscat la o adâncime de 2-3 centimetri, atunci planta este însetată. Toarnă-i apă imediat și asigură-te că vei face asta regulat.
Dacă la o adâncime de 2-3 centimetri, solul este umed, înseamnă că planta are prea multă apă. Verifică semnele de putrezire a rădăcinilor și mirosul de mucegai. Dacă planta are mută apă, ajustează programul de udare și ia în considerare plasarea acesteia într-un recipient cu un drenaj mai bun.
Fă acest lucru plantelor de interior și le vei vedea înflorind magic
Pasul 2: Căută insectele dăunătoare. Umiditatea insuficientă sau excesivă a solului este cea mai frecventă cauză a îngălbenirii frunzelor. Dar dacă ai exclus-o, atunci sunt de vină dăunătorii. Spre exemplu, acarienii de păianjen pot ucide cu ușurință planta.
Examinează cu atenție frunzele. Dacă au găuri mici și o pânză de păianjen, încercă să speli planta, să tăi frunzele bolnave și ofilite și apoi să pulverizezi planta cu un insecticid cumpărat din magazin sau o soluție de apă, ulei de neem și săpun.
Pasul 3: Oferă plantei acces la soare. Un alt motiv pentru care frunzele au îngălbenit este că planta nu primește suficientă lumină solară. Dacă planta stă într-un colț întunecat, trebuie mutată într-un loc luminos sau o poți pune, la soare, câteva ore pe zi lângă o fereastră. Dacă unele dintre plantele tale nu stau lângă o fereastră, dar într-o cameră cu draperii opace, nu uita să le ții deschise.
O planta elegantă, perfectă pentru baie și dormitor: purifică aerul și absoarbe umezeala
Pasul 4: Protejează planta de curenții de aer. Plantelor de interior nu le plac vremea rece și curentele de aer. Dacă țineți un palmier lângă o fereastră care este mereu deschisă, nu vă mirați dacă frunzele lui vor îngălbeni.
Cu cât aerul din apartament este mai rece, cu atât mai rar trebuie să udați planta, deoarece umiditatea se va evapora mai lent.
Ai fost în vacanță și plantele din casă s-au uscat? Le poți salva dacă faci asta
Pasul 5: Asigură-te că planta nu moare de foame. Poți crede că planta primește toți nutrienții de care are nevoie din sol, dar dacă frunzele devin galbene, acest lucru ar putea indica o deficiență de nutrienți, care împiedică fotosinteza.
Folosește îngrășăminte pentru plante, dar aveți grijă la doza recomandată. Cu cantitatea potrivită de „hrană” planta va deveni din nou strălucitoare și luxuriantă.
BONUS. Eliminați pentru totdeauna buruienile din grădină. Iată o soluție ciudată, dar eficientă
Îndepărtarea buruienilor din grădină este o activitate obositoare și frustrantă, deoarece problema nu poate fi eliminată pe deplin.
Unele buruieni sunt rezistente și pot compromite plantele. Pentru a le elimina avem mai multe soluții, iar una dintre ele este puțin ciudată, dar eficientă.
Oricine are o grădină cu legume știe că buruienile sunt o problemă greu de rezolvat. Se răspândesc repede, compromit recolta, cresc până și în crăpăturile zidurilor și se pare să nu mor niciodată.
Le putem eradica, dar aceasta este o activitate migăloasă și de durată. Pe piață, există zeci de produse chimice care elimină buruienile, dar, în afară de faptul, că sunt poluante, aceste substanțe nu sunt potrivite dacă avem pomi fructiferi sau plante legumicole.
Nu mai aruncați zațul de cafea: valorează câtul aurul pentru plante
În sectorul producției agricole, sunt cunoscute efectele negative ale unor erbicide asupra sănătății noastre. De aceea, ce putem face ca să scăpăm de buruienile din grădină? Există și modalități originale care ne ajută să eradicăm buruienile. În acest articol vom vorbi despre o metodă, care pare bizară, dar chiar funcționează.
Soluția este ciudată, dar eficientă și ne ajută să eliminăm pentru totdeauna buruienile din grădină. Printre zecile de soluții de eradicare a buruienile se regăsesc și cele care presupun folosirea apei fierbinți, a oțetului sau a sării. Însă, deși par naturale, aceste substanțe care dăunează buruienilor, pot provoca și moartea altor plante.
Excluzând utilizarea erbicidelor chimice, iată o soluție ingenioasă. Avem nevoie de mai multe ziare și apă. După ce identificăm zonele infestate trebuie să le udăm, apoi să punem bucățile de ziare și să le acoperim cu rumeguș. La final, udăm și rumegușul.
Metoda se aplică ușor și este prietenoasă cu mediul înconjurător. Iată cum hârtia poate fi reciclată într-un mod despre care nu ați știut până acum.
Dar de ziarele sunt folosite pentru combaterea buruienilor? Motivul este într-adevăr foarte simplu: pentru a crește, buruienile au nevoie de aer, lumină și apă. Acoperirea lor cu ziare le va priva de toate acestea și buruienile vor fi eradicate.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News