Cum poți să tratezi aftele bucale. Trei remedii SIMPLE și EFICIENTE
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
Foto: Pexels
Foto: Pexels
Aftele bucale vin la pachet cu o serie de efecte negative greu de suportat atunci când își fac apariția în cavitatea bucală. Tocmai de aceea, ți-am pregătit mai jos câteva remedii care te vor ajuta să rezolvi această problemă.

Mâncatul este o adevărată provocare atunci când ai afte care te forțează să mesteci cu mare grijă, cu gură pe jumătate deschisă pentru a nu atinge zonele sensibile și, de multe ori, acestea se măresc și creează un disconfort permanent, resimțit chiar și noaptea. Din fericire, aftele nu sunt contagioase. Doar dureroase şi enervante. Sunt, practic, răni deschise care se formează în țesutul moale din interiorul gurii, de obicei, pe buzele interioare, obraji, gingii și limbă. În funcție de mărime, pot rezistă până la trei săptămâni în cavitatea bucală. Nu se știe exact care este cauza, dar, în general, sunt declanșate de leziuni minore, cum ar fi mușcarea obrazului, iritanți, stres, deficienţe nutriționale și alergii alimentare. Pot fi cauzate, de asemenea, de modificări hormonale, de un sistem imunitar slăbit și de prezența celor doi cromozomi X, de aceea femeile sunt mai susceptibile de a le avea decât bărbaţii.

Iată câteva metode recomandate de stomatologi pentru prevenirea și ameliorarea aftelor bucale:

1. Evită alimentele acide care conțin zahăr

De îndată ce simți o durere în interiorul gurii, renunță la sucul de portocale pe care obișnuiai să-l consumi zilnic. Acizii pot irita și mai mult pereții cavității bucale și pot creă răni, provocând o senzație de arsură și prelungirea duratei procesului de vindecare.

2. Schimbă pastă de dinți

Pasta de dinți și apa de gură care conțin sulfat de sodiu, un ingredient de spumare utilizat în mod obișnuit, pot declanșă apariția aftelor bucale în cazul persoanelor mai sensibile. În cazul în care se observă un astfel de efect al pastei de dinți, este bine ca această să fie schimbată cât mai repede.

3. Clătirea gurii cu apa sărată

Este metoda recomandată de medicii stomatologi pentru această problemă. Exceptând gustul neplăcut al acestui procedeu, este un remediu care funcționează foarte bine. Însă, în cazul în care nu funcționează, înseamnă că nu ai folosit cantitatea de sare necesară. Sarea curăţă și deshidratează rană pentru a ajută că această să se vindece și amorțește temporar durerea și arsurile create de aftele bucale.  Amestecul nu trebuie înghițit.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel