Cum poți să te simți sărac în București chiar și într-o mașină de 100.000 de euro
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Jurnalistul Val Vâlcu s-a trezit într-o situație inedită pe Bulevardul Kiseleff din Capitală.

Pățania sa a fost povestită în emisiunea Nod în papură realizată alături de Alfred Bulai la DC News TV. Deși nu deține o mașină scumpă, jurnalistul s-a pus în papucii unei persoane cu o limuzină de 100.000 de euro.

Între două (Rolls-uri) nu te plouă

„Între Casa Presei și Arcul de Triumf, pe Bulevardul Kiseleff, m-am trezit între două mașini, stânga – dreapta. Pe o parte era un Rolls Royce mare, frumos, iar pe cealaltă parte era un Rolls Royce decapotabil, sport, roșu, decapotabil. Aveau pe capotă «Victoria înaripată». Mă uitam, le admiram, mă bucuram că sunt și la noi două Rolls-uri. Bogăția națiunii se adună din bogăția fiecăruia. Mă simțeam ca la salonul auto.

Dar m-am gândit după aceea... Cum s-o simți de fraier unul care a dat 100.000 de euro pe un Mercedes-Benz când trece un Rolls Royce pe lângă el? A dat bănetul ăsta să se etaleze în loc să-și facă o afacere și trec ăia pe lângă el să-l facă de rușine”, a transmis Val Vâlcu.

De ce ne etalăm ca ghiolbanii posesiile

„În general, la începuturile civilizației de tip capitalist, spiritul premodern sugerează că trebuie să-ți manifești public puterea. Asta se face prin etalarea bogăției, prin consum ostentativ. În Evul Mediu o petrecere la castel dura o săptămână, iar regina avea 14 kg de aur și diamante pe ea.

Capitalistul adevărat, cel din familie cu tradiție de 100 de ani, nu încearcă să iasă evidență, el având mulți bani. Vezi miliardari care merg cu mașina lor de 20 de ani pentru că le place, nu o schimbă de patru ori pe an ca alții. În spațiul românesc avem prima variantă, în care mulți vor să arate că au bani.

Nu dau nume, dar am avut lideri politici care au mers la nuntă cu elicopterul. E genul ăsta de ostentație chiar și la capitaliști și chiar și la liderii politici. Pe aceeași idee: să arăt Rolexul”, a explicat și sociologul Alfred Bulai.

VEZI VIDEO PE DC NEWS TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel