Data actualizării:
Data publicării:

Cum poți renunța la pâine, dacă vrei să slăbești. Cu ce să o înlocuiești. Trucuri eficiente

Autor: Ema Apostu | Categorie: Sanatate
WhatsApp
Atunci când vrei să renunți la pâine, poți înlocui pâinea cu alte alimente.

Iată câteva sugestii de alimente care pot înlocui pâinea:

1. Înlocuiește pâinea cu legume ca salata verde, spanac, kale sau felii de castraveți, roșii și ardei. Poți folosi aceste legume pentru a înfășura sandwich-uri sau pentru a le însoți cu diverse umpluturi.

2. Dacă îți plac mâncărurile de tip wrap, poți încerca să înlocuiești pâinea cu o tortilla din făină integrală sau făină de nucă de cocos. Acestea au un conținut mai scăzut de carbohidrați și oferă fibre.

3. Lipiile din făină integrală sunt o opțiune mai sănătoasă în comparație cu pâinea albă, având un conținut mai mare de fibre și nutrienți.

4. Poți înlocui pâinea cu terciuri din ovăz sau fulgi de cereale integrale, care sunt bogate în fibre și nutrienți și te pot ajuta să te simți sătul pentru mai mult timp.

5. Orezul brun și quinoa sunt surse bune de carbohidrați complecși și proteine și pot înlocui pâinea în anumite mâncăruri.

6. Poți utiliza făinoase alternative pentru a găti pâine fără gluten, cum ar fi pâinea de porumb, pâinea de cartofi dulci sau pâinea de nucă de cocos.

7. Folosește felii de avocado pentru a-ți înlocui tartinele clasice.

8. Optează pentru mâncăruri mai consistente, cum ar fi orezul de conopidă sau cartofii dulci copți, pentru a înlocui porțiile de pâine dintr-un meniu obișnuit.

 Înainte de a face modificări majore în alimentație, este întotdeauna bine să consulți un nutriționist sau un medic pentru a te asigura că ai o dietă echilibrată și adecvată nevoilor tale.

Nutriționiștii interzic pâinea în curele de slăbire

"Cura de slăbire este o situație aparte, în care organismul e pus într-un dezechilibru și este obligat să ardă grăsimea de rezervă în absența unui aport alimentar optim. Cu alte cuvinte, cura de slăbire nu este un model de dietă sănătoasă, ci o strategie pentru slăbit. 

În acest context, excluderea carbohidraților se justifică: fără glucide nu există sinteză de insulină, acel hormon care transformă caloriile din mâncare în grăsime de rezervă. Eliminarea zahărului și amidonul lui din alimentație este o metodă sigură de a slăbi. Doar că asta se face pe perioade limitate de timp, nu este un stil de viață. Nu confundați cura de slăbire cu mâncatul sănătos", spunea medicul nutriționist Mihaela Bilic, la un moment dat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel