Data publicării:

Cum poți prepara cea mai bună cafea chiar la tine acasă

Autor: Julia Pandi | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Foto: Pexels
Foto: Pexels
Prepararea cafelei acasă nu trebuie să fie dificilă, iar cu tehnicile potrivite poate fi la fel de delicioasă ca și cea servită în cafenele.

Cafeaua este primul lucru după care se uită cei mai mulți oameni când se dau jos din pat dimineața. Vă prezentăm câteva sfaturi suferate de caffeluxxe.com pentru a vă prepara cea mai bună cafea chiar la voi acasă.

Utilizați cafea proaspătă


O mare parte din ceea ce face ca mirosul și gustul cafelei atât de complex și delicios este prezența compușilor aromatici din boabele de cafea prăjite. Imediat după prăjire, acești compuși încep să scape din boabe într-un proces numit degazare - luând cu ei o mare parte din aromă! După 8 zile, până la 70% dintre acești compuși vor dispărea.


Utilizați cantitatea potrivită de cafea


Cantitatea de cafea pe care o folosești în raport cu cantitatea de apă determină cât de tare sau slabă va fi o ceașcă de cafea. Cu cât folosești mai multă cafea, cu atât ceașca este mai puternică și cu cât folosești mai puțină cafea, cu atât ceașca este mai slabă. 

Cel mai bun mod de a te gândi este ca raport între cantitatea de cafea folosită și cantitatea de apă folosită. 

" Noi folosim un raport de aproximativ 1:12 (35 de grame de cafea la 400 de grame de apă)", scrie caffeluxxe.com.

Folosiți apă filtrată


Știați că aproximativ 98,5% din cafeaua preparată este doar apă? Calitatea și gustul apei joacă un rol important în gustul cafelei tale. Dacă apa pe care o folosești are un gust rău sau are mirosuri ciudate, cafeaua ta va avea acelaș gust.

Folosirea apei purificate este unul dintre cele mai bune lucruri pe care le poți face pentru ceașca ta de dimineață.

 

Asigurați-vă că apa dvs. este la temperatura potrivită


Pentru a extrage cele mai bune arome din cafeaua ta, apa pe care o folosești pentru a prepara trebuie să fie la temperatura optimă: între 195 – 205 grade F.. O mare parte din aromele distincte pe care le iubim în cafeaua noastră nu ar apărea în dacă ar fi preparată cu apă sub 195 grade F. În schimb, apa peste 205 grade F va provoca extragerea multor arome amare din cafea.

 

Experimentează


O metodă distractivă de a prepara cafeaua este experimentarea cu diferite metode de preparare și diferite cafele.  Există o mulțime de moduri de a experimenta prepararea cafelei și fiecare dintre ele vă va oferi o nouă perspectivă asupra modului în care vă puteți bucura de cafea și cum o puteți face mai bună.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel