Cum poți obține bani din telefoanele vechi? Iohannis a semnat legea electrocasnicelor
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
Foto: Freepik
Foto: Freepik
Aparatura veche sau stricată poate să fie, acum, reparată și repusă la vânzare. Legea a fost promulgată de către Președintele României, Klaus Iohannis.

Noua lege care se referă la electronice, electrocasnice și aparatură, oferă posibilitatea deținătorilor să le repare și să le poată vinde ulterior. Actul normativ a intrat deja în vigoare, dat fiind faptul că a fost deja semnată de către președinte, și are ca scop reducerea numărului de deșeuri care ajung zilnic la gropile de gunoi, poluând masiv. Scopul proiectului de lege este, de asemenea, transpunerea unei directive europene, scrie kanald.ro.

România nu are, în momentul actual, o piață reglementată a deșeurilor electrice și electronice care să repună în folosință dispozitivele și aparatele degradate, o spun chiar inițiatorii proiectului de lege. Conform directivei 2008/98/CE, un aparat sau dispozitiv care trece prin procesul de recondiționare încetează a mai fi denumit deșeu și o lege care asigură reglementarea cerințelor tehnice și a procedurii efective de pregătire pentru reutilizare lipsește în momentul actual.

Ce prevede legea electrocasnicelor

Viitoarea lege nu trebuie să vă inducă în eroare de a condunda activitatea de pregătire pentru reutilizare cu reutilizarea generală a echipamentelor. Cea dintâi are loc înainte ca produsul să ajungă în timp ce, cea din urmă, are loc după ce aparatul devine deșeu. Cumpărătorii vor trebui să fie informați de către vânzător cu privire la faptul că obiectul a trecut prin faza de reabilitare. Odată trecute de această fază, ele pot fi refolosite și, după cum spune actul normativ, vândute sau donate. Acestea vor veni cu garanție și condițiile de acordare a acesteia, service-ul post vânzare dar și modul în care noul cumpărător poate soluționa viitoarele reclamații survenite după procesul de cumpărare a bunului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel