Cum pot legiștii să lege moartea lui Ionuț de câinele găsit în Parcul Tei
Data publicării:
Autor: Covrig Roxana
WhatsApp
sm9-2499
sm9-2499

Dacă până în prezent ipoteza ca Ionuț să fie ucis de un câine de luptă era exclusă, acum anchetatorii o iau în calcul. Dovadă stă ridicarea cadavrului de câine, care a fost găsit pe malul Lacului Tei, chiar lângă râpa foarte periculoasă pe care ar fi coborât cei doi copii. Ridicarea leșului de câine este ciudată în condițiile în care legiștii au spus că singurul lucru pe care-l pot dovedi este că mușcătura a fost a unui câine. Se mai poate stabili talia acestuia. 

Ceea ce este ciudat este că anchetatorii au spus inițial că nu pot stabilii dacă Ionuț a fost ucis de un câine sau altul, ci doar că a fost ucis în urma mușcăturilor unui câine. Întrebarea este de ce a fost ridicat câinele dacă nu se poate dovedi nimic în acest sens. Doctorul Dan Dermengiu, directorul IML Mina Minovici, spunea că "Era evident că erau muşcături de câine, dar nu putem să spunem că sunt de maidanez sau de câine de luptă. Putem să spunem doar dacă e vorba de un câine mic sau de unul mare. Legiştii au făcut doar autopsia, nu au recoltat şi probe pentru efectuarea ADN-ului. Oricum, ar fi trebuit să avem cu ce să comparăm rezultatele obţinute. Chiar dacă s-ar fi găsit salivă de animal pe trupul copilului, unde să ne ducem cu ea, cu ce să o comparăm? Oricum, nu avem kituri care să izoleze ADN-ul unui câine faţă de cel al altui câine. Copilul acela a murit ucis de câini şi atât".

Câinele gâsit este în putrefacție. Tot ce se poate stabili este data morții lui și cauza, iar dacă se va face legătura cu moartea lui Ionuț se va face în baza acestor coincidențe, nu în baza testului ADN. Totuși, ridicarea câinelui este dovada că anchetatorii nu exclud ipoteza ca Ionuț să nu fi fost ucis de maidanezi, ci de un câine de atac. Medicii veterinari sunt curioși ce vor găsi în stomacul câinelui.

"Am fost anuntați de un pescar că e un cadavru pe fundul lacului. L-am văzut, am anunțat procuratura. S-au deplasat aici, pentru a face necropsia. Vrem să vedem dacă există vreo legătură între acest câine și Ionuț", au spus anchetatorii în momentul în care au ridicat câinele, potrivit Antena 3. Câinele găsit mort este de mărime medie şi nu prezintă urme de violenţă pe corp, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel