Data publicării:

Cu ce pot fi înlocuite ouăle în aluat: cele mai bune opțiuni pentru clătite, cheesecake și pandișpan

Autor: Nicoleta Baciu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Cu ce pot fi înlocuite ouăle în aluat, cele mai bune opțiuni pentru clătite, cheesecake și pandișpan. Sursa - pixabay.com
Cu ce pot fi înlocuite ouăle în aluat, cele mai bune opțiuni pentru clătite, cheesecake și pandișpan. Sursa - pixabay.com

Adesea, când vrei să prepari un desert, descoperi că în frigider nu mai sunt ouă.  

Și dacă nu vrei să mergi la magazin, cauți un ingredient care poate înlocui acest produs. Și aceasta este o sarcină simplă. 

Ouăle ar trebui să lege aluatul pentru clătite. Cu ele, aluatul are o consistență omogenă, vâscoasă și fragedă. Cu toate acestea, în loc de ouă în aluatul de clătite, poți adăuga una dintre opțiunile de mai jos:

- amidon de cartofi + 2 linguri de apă;

- amidon de porumb + 2 linguri de apă;

- 2 linguri de fulgi de ovăz+  2 linguri de apă;

- 3 linguri de maioneză.

Pesto din vinete, dovlecei și roșii cherry: este gata în 5 minute și e senzațional de gustos

În aluatul pentru cheesecake. Când pregătești aluatul pentru cheesecake, trebuie să acorzi  atenție brânzei de vaci. Dacă nu este foarte uscată, nu ai nevoie de ouă.

 În caz contrar, poți adăuga: 

- jumătate de banană;

- 2 linguri de griş;

- 1 lingură de amidon de cartofi,

- 1 lingură de smântână + 1 lingură de apă.

Pilaf picant și savuros. Rețeta tradițională mexicană

 

Este greu de imaginat, un pandișpan fără ouă, de aceea încercați să adăugați în aluat:

- 3 linguri piure de mere sau de piersici, pere, banane, dovleac;

- 50 grame tofu moale;

- jumătate de banană amestecată cu ¼ linguriță de praf de copt sau bicarbonat de sodiu;

- 1 lingură de apă și 1 lingură de oţet. 

Vezi și:

 

Tartă cu migdale fără făină, un desert delicios, preparat în câteva minute

 

 

Acest desert se face foarte simplu și va fi îndrăgit de toți membrii familiei, încă de la prima felie. Un desert rapid și delicios, care poate fi preparat în câteva minute, este tarta cu migdale, pentru care nu ai nevoie de făină. Dacă îți plac migdalele, această rețetă este pentru tine. 

Pentru aluat ai nevoie de următoarele ingrediente:

200 grame de migdale tocate mărunt,

coaja de la o portocală organică,

30 ml suc de portocale,

190 de grame de zahăr,

praf de sare,

6 grame de praf de copt,

5 ouă.

 

Pentru decor: 

migdale,

zahăr pudră.

 

Rețeta pas cu pas

 

Separă gălbenușurile de albușuri. Apoi adaugă un praf de sare în bolul cu albușuri și mixează-le până se întăresc.

Adaugă zahărul în bolul cu gălbenușuri și amestecă cu mixerul electric până când compoziția devine ușoară și pufoasă. Adaugă acum coaja rasă de portocală și amestecă în continuare.

Brioșe, gata în câteva minute! Sunt atât de bune, încât nu va rămâne nimic pe masă

Odată finalizată această operațiune, integrează migdalele tocate și albușurile bătute spumă. Cofetarii recomandă să amesteci ușor cu o spatulă pentru a nu dezasambla albușurile. Apoi adaugă și praful de copt.

Când amestecul pare omogen, toarnă și sucul de portocale și amestecă în continuare cu spatula.

Ai trei ouă și doi dovlecei? Fă această rețetă ușoară și rapidă, care are doar 45 de calorii

În acest moment, unge cu puțin ulei o tavă cu diametrul de 22 de centimetri. Transferă aluatul în tavă și nivelează-l bine. Coace tarta în cuptorul încins, aproximativ 40 de minute, la 170 de grade.

Atenție: înainte de a scoate tarta din cuptor, este necesar să faci testul cu scobitoarea. Apoi lăsă tarta să se răcească la temperatura camerei.

Când este rece, o poți scoate din tavă și decora cu zahăr pudră și câteva migdale mărunțite. Poftă bună!

 

Vezi și:

 

Clătite delicioase cu mere și iaurt, fără nicio picătură de ulei. Doar 40 de calorii pe porție

 

Clătitele cu mere și iaurt grecesc pot fi consumate fără remușcare și de persoanele care sunt la dietă, deoarece nu trebuie prăjite în ulei. Fără îndoială, clătitele sunt perfecte pentru a fi consumate ca și o gustare plină de savoare, dar și la micul dejun, pentru a începe ziua cu bine.

Pieptul de pui e încă congelat? Dați-l prin răzătoare și pregătiți această rețetă delicioasă

Aluatul se face ușor și rapid. Mai mult, acesta este, cu siguranță, un avantaj pentru că le puteți face imediat. Odată gătite, clătitele vor dispărea rapid de pe masă. După ce veți încerca această rețetă, nu o veți mai abandona niciodată!

Clătitele cu mere și iaurt sunt irezistibile. Timp de pregătire - 10 minute, timp de gătire - 5 minute, timp total -15 minute, porții - 10 clătite mari, calorii - 40 per clătită.

Ingrediente:

2 mere,

100 grame iaurt grecesc,

1 lingură de îndulcitor cu stevia (sau 2 linguri de zahar),

2 linguri de făină,

1 ou,

coaja rasă de portocală,

praf de copt,

scorțișoară.

 

Pregătirea rețetei

 

Pentru început, curățați merele, scoateți miezul și dați-le prin răzătoare. Puneți merele rase într-un bol, adăugați îndulcitorul cu stevie (sau zahărul), iaurtul, scorțișoara, coaja de portocală și oul. Acum amestecați bine cu o lingură, astfel încât să obțineți un amestec de consistență moale.

Pâinici fără făină, cu doar 45 de calorii. Sunt gata în 5 minute

Adăugați făina și praful de copt. O tigaie antiaderentă se pune pe aragaz și se încinge. Cu o lingură puneți aluatul în tigaie și formați clătitele, care se coc pe ambele părți. Clăitele gate se pun pe un vas se de servire și se savurează cât sunt încă fierbinți. Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel