Cum poate supraviețui o țară fără impozite? Iată o listă a țărilor care nu taxează cetățenii
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Fotografie de la Andrea Piacquadio: Pexels
Fotografie de la Andrea Piacquadio: Pexels
În calitate de cetățean al unei țări cu impozite mari, s-ar putea să vă întrebați cum țările fără impozit pe venit își fac rostul.

Răspunsul este mai simplu decât v-ați imaginat: din alte surse de venit. Pentru a vedea cum funcționează, uitați-vă la două state din SUA care nu impun cetățenilor impozit pe venit la nivel de stat - Alaska și Nevada.

Alaska este un mare producător de petrol, așa că aproximativ 90% din veniturile sale provin din industria petrolului și gazelor. De fapt, Alaska chiar împarte banii din petrol cu ​​rezidenții săi printr-un fond permanent. O familie de patru persoane care trăiește în stat primește aproximativ 20.000 de dolari pe an.

Dacă nu ar fi taxele federale și iernile friguroase, Alaska ar putea deveni o destinație populară pentru capitaliștii nomazi.

Cu atât de multe venituri, Alaska nu are nevoie să perceapă un impozit pe venit și același lucru este valabil și pentru țările bogate în petrol precum Oman și Qatar.

Nevada, pe de altă parte, nu are prea multe resurse naturale, dar generează suficiente venituri din turism pentru a-și susține cetățenii și a nu-i împovăra cu impozitul pe venit.

Țări fără impozit pe venit, cum ar fi Bahamas și Maldive, își finanțează guvernele în același mod. Deoarece aduc mulți bani din turism, le pot permite locuitorilor să locuiască acolo fără taxe.

În prezent, în lume, există 16 țări fără impozit pe venit.

Bahamas

Fiind una dintre cele mai populare destinații turistice din lume, nu este de mirare de ce Bahamas nu trebuie să perceapă impozit pe venit pentru a se descurca.

În plus, cu plajele sale uimitoare și economia în creștere rapidă, Bahamas este una dintre cele mai viabile țări fără impozit pe venit. Nici acolo nu este prea dificil să stabilești o a doua reședință – atâta timp cât ai bani. Ca regulă generală, cu cât investiți mai mulți bani în Bahamas, cu atât este mai probabil să fiți tratat favorabil de către biroul de imigrare.

Bahrain

Bahrain a fost unul dintre primele state din Golful Persic care a descoperit petrol pe terenurile sale. Această descoperire a petrolului ia permis să devină una dintre cele mai bogate națiuni din lume – și una dintre puținele țări fără impozit pe venit, potrivit Nomadcapitalist.

Cu toate acestea, problema cu Bahrain - și cu multe alte state din Golf - este că obținerea reședinței permanente poate fi dificilă.

Pentru a vă stabili reședința permanentă în Bahrain, trebuie să fiți pensionat, să investiți 135.000 USD în proprietate sau să investiți 270.000 USD într-o companie din Bahrain.

În timp ce obținerea reședinței permanente în Bahrain este posibil, cetățenia este o altă poveste. Trebuie să locuiți în țară timp de 25 de ani consecutiv și să vorbiți fluent arabă.

Bermude

Cu impozitul pe venit zero, Bermude are totuși o taxă pe salariu. Principala diferență este că impozitul pe salarii este impus doar de angajatori, care pot deduce din salariul angajaților o cotă de 6% care merge la respectivul impozit. Bermudele au o populație de doar 62.000 de locuitori și nu au nicio reședință sau cetățenie prin programe de investiții.

Dacă doriți să vizitați insula prietenoasă, puteți rămâne între 3 și 6 luni cu o viză pe termen scurt. De asemenea, puteți locui acolo cu un permis de muncă care este de obicei eliberat pentru 1 până la 5 ani, uneori mai mult.

Brunei

Acest mic sultanat de pe insula Malaezia Borneo are, de asemenea, suficientă bogăție petrolieră pentru a renunța la impozitul pe venit.

Insulele Cayman

Ca și Bahamas, plajele pitorești ale Insulelor Cayman atrag destui turiști pentru a-și menține guvernul pe linia de plutire fără a fi nevoie de impozit pe venit.

Cu toate acestea, dacă vrei să locuiești acolo pe termen lung, fii pregătit să investești o sumă considerabilă de bani.

Va trebui să câștigați 145.000 USD pe an și să investiți cel puțin 600.000 USD în imobiliare sau companii locale dacă doriți să locuiți în Grand Cayman, iar de acolo, va trebui să așteptați încă opt ani pentru reședința permanentă.

Kuweit

La fel ca multe dintre țările din Golf de pe această listă, Kuweitul nu are nevoie să perceapă un impozit pe venit datorită marii sale industrie petroliere.

De asemenea, nu are mare nevoie de investiții străine, așa că și cetățenia prin investiție este exclusă. Așadar, să trăiești permanent în paradisul fără taxe din Kuweit este aproape imposibil, așa că nu ți-aș baza strategia fiscală aici.

Maldive

Datorită stațiunilor sale abundente – și scumpe –, Maldivele nu văd prea mult nevoie de un impozit pe venit.

Monaco

Statutul lui Monaco ca una dintre cele mai bune țări din lume fără taxe a făcut din aceasta un loc de joacă pentru elita europeană. Această țară superbă de pe Riviera Franceză este sigură și luxoasă, dar percepe rezidenților și cetățenilor săi un impozit total zero pe venit.

În plus, deoarece țara tinde să atragă tipuri de persoane cu venituri mari, care nu fac impozitare, probabil că va rămâne printre țările fără impozit pe venit în viitorul apropiat.

Emiratele Arabe Unite

Conform Indexului Libertății Economice, Emiratele Arabe Unite este a 10-a cea mai liberă economie din lume datorită deschiderii către comerț și a impozitelor scăzute.

La fel ca majoritatea vecinilor săi, Emiratele Arabe Unite câștigă mulți bani din exporturile de petrol, astfel încât rezidenții pot locui acolo fără taxe. Este, de asemenea, una dintre țările din Golf mai ușor de trăit și de investit.

Lista țărilor fără impozite ar putea continua cu: Sahara de Vest,Vanuatu, Somalia, Saint Kitts și Nevis, Qatar, Oman, Nauru.

Ar trebui să vă mutați într-o țară fără impozit pe venit?

Dacă te-ai săturat să pierzi o bună parte din venit din cauza impozitelor, atunci mutarea într-o țară fără impozit pe venit poate fi tentant. Cu toate acestea, după cum s-a relatat mai sus, mutarea într-unul dintre aceste locuri și este mai ușor de spus decât de făcut.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel