Data publicării:

Cum plănuiește Rusia să inducă o atitudine pro-război în societatea rusă. Ce vor învăța copiii la școală

Autor: Elena Aurel | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/
Potrivit experţilor britanici în intelligence, Rusia urmărește să introducă în școli lecții despre arme şi drone pentru elevi cu vârste de peste 15 ani. Măsura este menită să inducă o atitudine pro-război în societatea rusă, relatează DPA.

Raportul de luni al Ministerului britanic al apărării citează un politician rus care a anunţat că lecţiile îi vor învăţa pe elevii ruşi cum 'să efectueze o recunoaştere în teren' şi cum să respingă drone de luptă.

De la 1 septembrie, elevii ruşi din clasele a X-a şi a XI-a vor avea parte de ore de 'instrucţie pentru atacul cu puşca de asalt, deprinderi privind grenadele de mână şi prim ajutor în condiţii de luptă', se mai menţionează în raport.

Totuşi, potrivit serviciilor britanice de intelligence, scopul este mai puţin de a dezvolta deprinderi reale cât de a cultiva 'o cultură de patriotism militarizat' în rândul populaţiei ruse.

În acelaşi timp, includerea dronelor de instrucţie în curicula şcolară arată că Rusia 'a identificat utilizarea dronelor tactice în Ucraina drept o componentă de durată a războiului contemporan'.

Ministerul britanic al Apărării publică informaţii zilnice despre cursul războiului din Ucraina, după declanşarea invaziei ruse în februarie 2022.

La rândul ei, Moscova acuză Londra de dezinformare, potrivit Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel