Data publicării:

Cum plantezi un cireș folosind sâmburi. Nimic mai simplu! Iată metoda

Autor: Ema Apostu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay

Dacă vrei să plantezi un cireș folosind sâmburele fructului, trebuie să iei în calcul câteva aspecte. Iată cum trebuie să procedezi.

Ce sâmburi se folosesc

Îţi recomandăm să foloseşti sâmburii de la cireşele provenite din zona unde vrei să creşti cireşii, pentru că aceştia se vor adapta mai repede la noul mediu. Sâmburii cireşelor din supermarket nu vor funcţiona atât de bine, scrie cumsa.ro.

Sâmburii trebuie lăsaţi să stea într-un vas cu apă caldă, timp de 5-10 minute, după care trebuie curăţaţi de urmele de pulpă. Apoi, lasă sâmburii pe un prosop de hârtie, într-un loc călduros, timp de 3-4 zile. Următorul pas este să depozitezi sâmburii într-o caserolă care se închide ermetic, iar apoi să o pui la frigider, timp de 10 săptămâni.

După 10 săptămâni, scoate sâmburii din frigider şi lasă-i să ajungă la temperatura camerei. Acum, este momentul să îi pui în mici ghivece, aşa că îţi recomandăm să foloseşti 2-3 sâmburi pentru fiecare ghiveci. Menţine pământul din ghivece umed. Va trebui să aştepţi câteva săptămâni până ce vor ieşi primele răsaduri.

Vezi și: De ce să bați cuie ruginite în pomii fructiferi. Ajută mai mult decât ai fi crezut

Cum plantezi avocado folosind sâmburele. Metoda simplă explicată pas cu pas

Plantarea cireșului în grădină

Când răsadurile au o înălţime de 5 cm, elimină-le pe cele slab dezvoltate. Ţine ghivecele într-un loc unde beneficiază de lumina soarelui, iar când este posibil le poţi planta în grădină.

Poţi planta sâmburii și direct în grădină, sărind peste pasul cu pusul sâmburilor în frigider. Sâmburii se plantează în luna septembrie, dar îţi recomandăm să pui mai mulți într-o groapă, pentru a te asigura că acestea vor germina. Pune sâmburii la o adâncime de 5 cm şi la o distanţă de 30 de cm.

Aşteaptă până ce cireşii au o înălţime de 30 cm, după care îi poţi transplanta în locurile în care vor creşte. După ce ai plantat cireşii, îţi recomandăm să foloseşti şi un strat de mulci, pentru a menţine umezeală şi pentru a ţine buruienile la depărtare.

Vezi și: Cum plantezi un lămâi în ghiveci. Reguli importante

Cum poți folosi scorțisoara în grădină sau în cazul plantelor la ghiveci. Te ajută foarte mult

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel