Cum plantezi trandafirii din buchetul primit. Metoda explicată pas cu pas
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Sursa foto: Pixabay
Sursa foto: Pixabay
Dacă ai primit un buchet de trandafiri și vrei să te bucuri multă vreme de acum încolo de frumusețea lor, îi poți planta. Iată cum se procedează.

Vei avea nevoie de un pahar cu apă, pământ, un container cu nisip şi un sac de plastic pentru a acoperi acel container.

Taie floarea şi păstrează o porţiune de aproximativ 30 de centimetri de tulpină. Asigură-te că pe porţiunea de tulpină pe care ai păstrat-o nu există mai mult de două frunze. Păstrează-le pe cele de sus şi restul frunzelor îndepărtează-le, potrivit cumsa.ro. Taie 2 centimetri din bază, la un unghi de 45 de grade. După ce ai terminat, lasă acea tulpină în apă, timp de 12 ore.

A doua zi, pregăteşte pământul pe care o să îl foloseşti și pune-l într-un ghiveci. Taie acea bază în patru și fă o gaură în pământul din ghiveci sau din grădină, unde urmează să pui trandafirul. Înmoaie tulpina trandafirului în hormonii de creştere, iar apoi plantează trandafirii. 

Acoperă plantele pe care tocmai le-ai plantat folosind o sticlă de plastic sau o folie de plastic. Asigură-te că aerul poate circula. Cel mai uşor semn că acesta s-a prins este să verifici frunzele. Atunci când acestea sunt viguroase, înseamnă că eşti pe drumul cel bun. 

Vezi și: Cum se plantează pomii. Pregătirea corectă a solului. Prof. dr. Florin Stănică, explicații pas cu pas

Cum să îngrijești mușcatele curgătoare. Ce trebuie să faci dacă vrei să stimulezi înflorirea

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel