Cum plantezi bulbii florilor din ghiveci, primite de 8 martie
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Cum plantezi bulbii florilor din ghiveci, primite de 8 martie / Foto: Pixabay, de congerdesign
Cum plantezi bulbii florilor din ghiveci, primite de 8 martie / Foto: Pixabay, de congerdesign
Află în articol cum plantezi bulbii florilor din ghiveci, primite de 8 martie.

În cazul în care de Ziua Femeii ați primit flori în ghiveci, aflați că ele nu trebuie aruncate după ce se ofilesc. Bulbii acestor plante pot fi plantate, iar astfel vă veți bucura de frumusețea acestor flori mult timp. Atunci când primiți lalele, zambile sau narcise în ghivezi, trebuie să țineți cont de faptul că florile cu bulbi se păstrează la o temperatura mai mare decât cea a camerei până ce acestea își vor termină ciclul de vegetație și se vor ofili, scrie cumsă.ro.

În plus, țineți cont și de faptul că p perioada în care sunt păstrate în casă, aceste flori nu trebuie udate în exces. Plantele au nevoie de apă de doar două ori pe săptămâna. Dacă le veți oferi prea multă apă este posibil ca bulbul să putrezească și să nu mai fie bun pentru plantare. Un bulb care se va prinde în grădina ta este acela care este tare, dar nici prea uscat.

Cum să plantezi florile din ghiveci, în grădina ta

Bulbii florilor trebuie plantați într-un loc în care vor beneficia de lumina soarelui, asta dacă vorbim de zambile sau lalele. În schimb, dacă vorbim despre bulbi de pădure, precum ghioceii sau viorelele, situația stă complet diferit, aceștia având nevoie să fie plantați în zone umbrite. Dacă veți planta trandafirii pe care i-ați primit în ghiveci, alegeți un loc cu soare.

Frezii - sfaturi utile pentru îngrijire și înmulțire

Freziile pot fi și plantate, nu doar cumpărate. Este foarte simplu. După ce cumperi bulbii freziilor, le poți planta fie în ghiveci, fie în grădină. Trebuie însă să ții cont de temperatură deoarece freziile iubesc căldura. Alege un loc însorit și ferit de vânt. Plantele sunt destul de fragile și subțiri, așa că se pot rupe ușor din cauza vântului puternic.

Atunci când plantezi  bulbii în grădină trebuie să sapi gropi de minim 6-8 cm adâncime, iar distanța dintre ei să fie de circa 8-12 cm. Dacă pui bulbi în ghiveci, distanța dintre bulbi trebuie să fie de minim 2-3 cm. Primele semne ale înfloririi apar după aproximativ trei luni. Să știi că freziile se înmulțesc și prin semințe, doar că în acest caz planta ajunge la maturitate într-un timp mai lung. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel