Cum păstrezi VINUL după ce l-ai DESFĂCUT. Așa nu-și va schimba gustul. SFATURI esențiale
Autor: Ema Apostu | Publicat pe: 28 dec 2020, 20:34
WhatsApp
Dacă ai desfăcut o sticlă de vină, însă nu a fost consumată în întregime, trebuie să știi cum să o păstrezi în așa fel încât "licoarea lui Bachus" să nu își piardă din proprietăţi și gust.

Asiguraţi-vă că sticla este bine sigilată astfel încât prezenţa oxigenului să fie cât mai redusă. Este de preferat să fie ținut în frigider. Temperatura scăzută încetineşte oxidarea, dar nu o opreşte definitiv, potrivit oradesibiu.ro. Așadar, un vin desfăcut de o săptămână, chiar dacă a fost păstrat la rece, nu va fi bun de băut.

Evitaţi să aşezaţi sticla de vin în poziţie orizontală în momentul în care o puneţi în frigider. Acest lucru va facilita interacţiunea cu oxigenul şi va accelera degradarea gustului.

Cu cât mai puţin vin a rămas în sticlă, cu atât mai accelerat este procesul de oxidare aşa că cel mai bine este să transferaţi vinul rămas într-un recipient mai mic, de preferat cu sistem de închidere ermetică

Aveţi grijă să nu lăsaţi sticla în lumină soarelui!

Vezi și: Cum se păstrează pâinea pentru a rămâne proaspătă mult timp. Trucuri geniale

Cum se așază CORECT tacâmurile pe masă: Regulile de bază. Așa nu te vei face de râs în fața musafirilor

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?