Cum ne pregătim corpul pentru sezonul rece
Odata cu sfarsitul verii, trebuie sa ne pregatim organismul pentru schimbarile de temperatura dar si pentru bolile frecvente din sezonul rece.
O alimentatie bogata in minerale si vitamine va intaresc sistemul imunitar, va apara de infectii si va mentin sanatosi si plini de energie.
Legume cu frunze verzi
Spanacul, frunzele de kale sunt bogate in vitamina A, ceea ce mentine sanatoasa mucoasa (membrana care captuseste tubul digestiv, aparatul respirator, aparatul urinar).
Mucoasa asigura umiditatea si lubrifierea organelor pe care le captusesc, scrie edumedical.ro. In caile aeriene, spre exemplu, mucusul opreste o parte din praful pe care il inhalam.
Specialistii de la Universitatea Yale considera ca o mucoasa sanatoasa poate sa impiedice germenii sa ne afecteze organele.
Iaurt, chefir
Astfel de alimente contin probiotice care ne intaresc sistemul imunitar. Specialistii considera ca probioticele ne ajuta sa reducem riscul bolilor respiratorii.
Pentru persoanele care urmeaza o anumita dieta, sunt recomandate si tipurile de branza Gouda sau feta, care de asemenea contin probiotice.
Ton si carne de curcan
Cele doua alimente au in comun faptul ca sunt bogate in seleniu cu rol extrem de important pentru intarirea sistemului imunitar. Acest mineral ajuta celulele albe responsabile cu protectia organismului impotriva virusilor si a bacteriilor.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News