Cum miroase o carte cu hârtie adevărată. Mircia Dumitrescu: Luam tuburi să le miros
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
Graficianul Mircia Dumitrescu este și un împătimit al lecturii, al cărților adevărate, tipărite pe hârtie de cea mai bună calitate, care acum se găsește din ce în ce mai greu.

”Eu acum desenez pe hârtie de mână de la un inginer care face această hârtie prin Ungaria, Vincze Laszlo. Ei fac niște lucruri interesante pe care le-am făcut și noi pentru români. Am scos cărțile lui Macareie, toate, pe hărtie de mână”, a spus graficianul Dumitrescu.

”Ce înseamnă hârtia de mână? Va rezista încă 800 de ani, dar poate să reziste ca și o țesătură. Este celuloza bună, dar, în aceleși timp, nu numai celuloza e problemă - și noi aveam celuloză foarte bună - e rețeta liantului. Acum am ajuns să facem toți hârtie de mână, dar sunt tot deșeuri, n-are legătură... O fi epoca asta digitală nemaipomenită, dar eu când iau o carte în mână îmi place. În primul rând că mai are mirosul de carte... Țin minte când au venit americanii și au făcut prima expoziție de carte, la Dalles, și aveau și niște cerneală când imprimau, de mirosea... eram încântat! Luam niște tuburi goale ca să miros cerneala respectivă”, a mai povestit Mircia Dumitrescu.

Mai multe despre cărți, cultură și întâmplări reale cu oameni celebri din România, în interviul de mai jos:

VIDEO

Youtube video image

 

Citește și:  Portrete Ceauşescu, cu cât se plăteau. Mircia Dumitrescu: Gospodăria de partid se ocupa

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel