Cum mai poți folosi pasta de dinți. 18 situații în care este de ajutor
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Imagine de Bruno /Germany de la Pixabay
Imagine de Bruno /Germany de la Pixabay
Pasta de dinți mai poate fi folosită în casă și nu numai, la curățarea multor lucruri. 

Poți folosi pasta de dinți nu doar de două ori pe zi, când te speli, ci și ca o soluție pentru curățarea unor lucruri. 

1. Pasta de dinți este folositoare pentru un polish la farurile mașinii. Farurile pot fi curățate ușor dacă folosești o periuță de dinți și puțină pastă. Poți apela la același truc și pentru stopuri. 

2. Tot în sfera autoturismelor, pasta de dinți poate fi folosită la zgârieturi. Dacă micile zgârieturi sunt pe o mașină albă, le poți astupa folosind pasta de dinți. De asemenea, așa se curăță și micile zgârieturi de pe CD-urile sau DVD-urile vechi, care nu mai merg. 

3. Poți curăța garniturile ușii de la frigider folosind o periuță de dinți și puțină pastă.

4. Petele pe care le lăsăm pe mobile de lemn pot fi curățate cu puțină pastă de dinți și o cârpă moale.

5. Pasta de dinți îți mai poate fi de folos dacă vrei să îndepărtezi oja de pe unghii. Trebuie doar să amesteci puțină pastă de dinți cu apă și zeamă de lămâie, iar apoi să ștergi unghiile ca și cum ai folosi acetonă.

6. Dacă vrei ca oglinda din baie să nu se mai aburească, o poți șterge cu pastă de dinți. Același truc merge și la geamurile mașinii.

7. Gelul pentru modelarea părului poate fi înlocuit cu pasta de dinți, în situații urgente. Pune puțină pastă de dinți pe pieptene și modelează-ți părul!

8. Pasta de dinți redă strălucirea diamantelor. Poți curăța bijuteriile cu o periuță de dinți și niște pastă.

9. Dacă unele suprafețe de pe motociclete sau mașini îți dau bătăi de cap, poți folosi un pic de pastă de dinți pe o cârpă moale, scrie cumsa.ro.

10. Pasta de dinți poate fi de folos și în caz de arsuri sau iritații ale pielii. Dacă pui un pic de pastă pe zona afectată va reduce durerile sau mâncărimea. 

11. Pasta de dinți face vânătăile să dispară mai repede. O poți folosi în locul cuburilor de gheață pentru că reduce umflătura. 

12. E bună și pentru curățarea adidașilor. Amestecă o linguriță de detergent cu apă și un pic de pastă de dinți. Aplică soluția pe adidașii din pânză albă, pe suprafețele de cauciuc sau marginile murdare. 

13. Dacă ai pereții plini de urme de creion sau marker, poți folosi pasta de dinți pe o cârpă umedă. Freacă apoi peretele până când urmele dispar. 

14. Pasta de dinți mai poate fi folosită pentru a îndepărta petele de pe produsele a căror curățare nu este recomandata cu înălbitor sau chiar pentru a curăța petele de pe covoare.

15. Poți curăța fierul de călcat cu puțină pastă de dinți și o periuță veche. 

16. Pasta de dinți îi scapă pe copii de petele de cerneală de pe haine

17. Gumă în păr? Nu-ți face griji! Folosește puțină pastă de dinți pentru ca guma să nu mai fie lipicioasă, iar apoi îndepărteaz-o. 

18. Poți reda strălucirea scaunelor de plastic alb pentru terasă dacă le cureți cu pastă de dinți. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel