Data publicării:

Cum luptă alte țări cu drogurile: Germania legalizează canabisului în scop recreativ, de la 1 aprilie

Autor: Alexandru Negrici | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Guvernul german condus de Olaf Scholz se pregătește să pună în aplicare legalizarea canabisului în scop recreativ începând cu data de 1 aprilie, deși subiectul a generat disensiuni în cadrul coaliției de guvernare, relatează AFP și dpa.

Reforma legalizării canabisului a fost adoptată în luna august de către consiliul de miniștri, dar a continuat să fie subiectul unor dezbateri intense în Bundestag între grupurile parlamentare ale social-democraților (SPD), Verzilor și liberalilor din FDP, toți aceștia fiind aliați în guvernul federal.

Deputații au convenit asupra unei evaluări "rapide" a efectelor legalizării, concentrându-se în special asupra protecției copiilor și adolescenților, precum și asupra combaterii crimei organizate. Această evaluare va lua în considerare și expertiza poliției judiciare, au precizat vicepreședinții celor trei grupuri parlamentare.

Reforma este considerată "un pas major înainte pentru o politică modernă în materie de droguri", conform unui comunicat comun emis de aceștia.

Cu intrarea în vigoare a acestei legi, un proiect emblematic al guvernului lui Olaf Scholz, Germania va adopta una dintre cele mai liberale legi din Europa în ceea ce privește canabisul recreativ, după Malta și Luxemburg, care au legalizat deja canabisul în scop recreativ în 2021 și, respectiv, în 2023.

Noile reglementări vor permite achiziționarea de canabis în cantități limitate, de maximum 25 de grame pe zi, prin intermediul asociațiilor non-profit. Totodată, va fi permisă cultivarea a până la trei plante de canabis pentru uz personal.

Cu toate acestea, deținerea și consumul canabisului vor rămâne strict interzise tinerilor sub 18 ani, conform prevederilor legii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel