Data publicării:

Cum îţi dezveţi câinele să nu mai sară pe tine

Autor: Liana Ganea | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Foto: Freepik
Foto: Freepik
Ai un câine neascultător care sare pe tine şi pe oaspeţii tăi? Poţi să-l dezobişnuieşti cu puţină perseverenţă şi ceva recompense!

Să-ţi dezveţi câinele ca să nu mai sară pe oameni necesită răbdare, consecvență și aplicarea tehnicilor de dresaj potrivite. Iată câteva sfaturi de la American Kennel Club:

Fiți consecvent! Toţi din familie trebuie să fie fermi în comportamentul lor față de câine, nu doar tu! Dacă altcineva îi va permite să sară în continuare atunci când întâmpină musafirii, în timp ce tu l-ai învăţat să nu o facă, atunci câinele va deveni confuz și va avea dificultăți în învățarea noilor obiceiuri.

Învaţă-l comenzi de bază! Repetă-i comenzi ca "Stai",  "Jos", "Nu ai voie", "Nu face asta", "Gata!" Asta va ajuta animalul să înţeleagă că tu ai ultimul cuvânt de spus.

Ignoră-l când te întâmpină cu salturi! Atunci când câinele tău sare pe tine sau pe altcineva, încrucișează brațele și întoarce-te cu spatele la el. Nu acorda atenție şi nu avea nicio reacție până când nu se liniștește. Când nu mai sare, poți să-l recompensezi sau să îi dai atenție.

Exersează cu vizitatori! Recompensează-l cu mici bunătăţi sau o simplă mângâiere pe cap de faţă cu vizitatori. Le poți cere prietenilor să urmeze aceleași reguli în interacțiunea cu câinele.

Evită pedepsele! Evită să pedepsești câinele pentru că sare, deoarece acest lucru poate duce la anxietate sau la un comportament mai rău. În schimb, concentrează-te pe recompensarea comportamentului dorit.

Nu în ultimul rând, exersați în diferite situații și cu diferite persoane pentru a te asigura că prietenul tău necuvântător înțelege cerințele în orice context.

Dacă, totuşi, ai dificultăți în a dezvăța câinele să mai sară pe tine când te întâmpină la uşă, un dresor profesionist poate oferi sfaturi și instrucțiuni personalizate.

Dresarea câinelui necesită timp și efort, așa că fii răbdător și continuă să lucrezi cu el într-un mod pozitiv și consecvent.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel