Gălbenelele sunt bogate în vitamina A, uleiuri esenţiale care stimulează sistemul imunitar, potrivit clickpentrufemei.ro. Atunci când eşti răcit, grăbesc vindecarea, având un efect benefic asupra căilor respiratorii. Bea 2-3 căni de ceai de gălbenele. Ceaiul se prepară din 2 linguriţe de plantă uscată la o cană cu apă clocotită.
Pune la fiert o oală cu apă, iar în momentul în care începe să clocotească adaugă în ea 4-5 pliculeţe de ceai de museţel. Laşi la infuzat 5 minute, apoi te apleci deasupra vasului, cu capul acoperit de prosop, pentru a inhala aburii. Lasă lichidul să se răcească un pic înainte de a face inhalaţii.
Vezi și: Ceaiurile care îți curăță plămânii. Remedii naturale cu plante antivirale
O altă metodă care te ajută sunt băile de aburi cu eucalipt. Adaugă 4-5 picături de ulei de eucalipt într-un litru de apă fierbinte, alături de o linguriţă de bicarbonat de sodiu. Poţi să faci o inhalaţie în fiecare seară, câteva minute, timp de o săptămână.
Zdrobeşte o ceapă necurăţată, de mărime potrivită. Apropie-te de ea câteva minute şi trage puternic pe nas mirosul pe care îl emană. Mai mult, poţi să laşi lângă patul în care dormi, pe o farfurie,o ceapă zdrobită. Proprietăţile ei antiseptice sunt de necontestat.
Vezi și: Ceaiul care-ți curăță stomacul, intestinele și rinichii. Este ieftin și la îndemâna oricui
Uleiul esenţial de mentă ajută la eliberarea căilor nazale de secreţiile abundente. Are proprietăţi decongestionante, antiinfecţioase şi antiinflamatorii. Pune 5-6 picături de ulei esenţial de mentă într-un bol cu apă clocotită. Asta te va ajuta să respiri mai bine. Poţi folosi uleiul de mentă ca atare, aplicând 1-2 picături pe părţile laterale ale nasului.
Ceaiul de cimbru are efect expectorant şi oferă ajutor în bolile respiratorii. Conţine timol, o substanţă folosită pentru producerea apei de gură ce tratează infecţiile gingiilor şi inflamaţiile tractului respirator. Nu consuma mai mult de două căni de ceai pe zi. Foloseşte o linguriţă de plantă uscată la o cană de apă clocotită. Lasă la infuzat 10 minute,bea 3 căni pe zi.
Atenţie! Ceaiul de cimbru nu este indicat în timpul sarcinii.
Vezi și: Ceaiurile care îți curăță sângele de toxine. Sunt ieftine și le găsești în orice plafar!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News