Data actualizării:
Data publicării:

Cum îți dai seama dacă cireșele au viermi. La ce să fii atent: Te salvează de neplăceri

Autor: Ema Apostu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Amelia Cui)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Amelia Cui)

Sezonul cireșelor a sosit, însă există persoane care au rețineri în fața delicioaselor fructe din cauza "surprizelor" care s-ar putea afla în interiorul acestora. Iată cum poți să-ți dai seama dacă cireșele care îți fac cu ochiul au viermi...

Cu cât nuanţa de roşu este mai închisă, cu atât cireşele vor avea un gust mai dulce. Pe de altă parte, dacă sunt prea coapte, s-ar putea ca fructele să aibă deja viermi în ele. Culorile şi nuanţele pe care le pot avea cireşele merg de la galben şi roz la roşu, roşu de Burgundia şi chiar negru.

Cireşele trebuie să fie ferme la atingere, curate, netede, fără urme de mucegai şi fără zone putrezite. Codiţele trebuie să fie verzi şi intacte. Evită fructele care prezintă pete maronii, precum şi fructele prea moi sau prea tari. Pentru a scoate viermii din cireşe trebuie să le scoatem sâmburii şi să le punem într-un castron cu apă rece, scrie adevărul.ro. Viermii vor ieşi la suprafaţă,

Cum apar viermii în cireșe

 

Până să se coacă cireșele, o insectă zburătoare numită musca cireșelor își depune ouăle pe fructe. Când viermii ies din ou, intră în fruct pe la coadă, și se hrănesc cu pulpa cireșelor până când se dezvoltă îndeajuns ca să treacă la următoarea fază de creștere, potrivit radiochisinau.md.

Cu puțin timp înainte de a începe perioada de zbor a muștelor, adică la începutul lunii mai, trebuie agățate în pomii de cireș plăci galbene înmuiate în substanțe adezive (capcane speciale pentru muștele cireșelor). Muștele sunt atrase de culoarea galbenă a plăcilor și răman prinse în lipiciul de pe acestea. Plăcile trebuie îndepărtate imediat după terminarea perioadei de zbor a muștelor.

Doctorii spun că „viemii din cireșe n-au ce rău să ne facă. Sunt mai naturali și mai ecologici decât multe fructe tratate chimic, dar singurul inconvenient este că sunt scârboși când îi vezi. Nimeni nu se îmbolnăvește fiindcă a înghițit câteva cireșe cu viermi, în schimb mulți se pot îmbolnăvi mâncând cireșe impecabile ca aspect și chiar gust, dar pline de mizerii chimice”.

Beneficiile consumului de cireșe

Dacă ai părul fragil și lipsit de strălucire, este recomandat să consumi cireșe din plin, pentru că acestea pot ajuta în restabilirea sănătății părului, prin fortificarea foliculilor de păr și menținerea unul nivel de hidratare optim al scalpului.

Ca să nu mai vorbim că sunt o sursă infinită de săruri minerale precum potasiu, magneziu, fier. Cireșele mai au și nenumărate beneficii pentru sănătate, începând de la echilibrarea tensiunii arteriale și până la prevenirea cancerului. Citește mai departe>>

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel