Data publicării:

Cum îți dai seama dacă animalul tău de companie e deshidratat

Autor: Liana Ganea | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Foto: Freepik
Foto: Freepik
Avem în continuare zile de foc. Câinii şi pisicile noastre pot suferi de căldură mai mult ca noi şi se pot deshidrata dacă nu beau suficientă apă. Iată cum recunoşti semnele care ar putea să le pună viaţa în pericol!

Deshidratarea poate fi periculoasă pentru animalele de companie și poate duce la probleme de sănătate serioase. Pentru a observa semnele de deshidratare la animalul tău de companie, fie că este vorba de câine ori de pisică, poți urmări aceste indicii, spun cei de la WikiHow:

Gură şi lăbuțe uscate

Dacă observi că lăbuțele şi gura animalului tău sunt uscate și lipicioase, este un semn de deshidratare. Gura unui animal hidratat ar trebui să fie umedă.

Scădere a elasticității pielii

La majoritatea animalelor, poți face "testul pielii". Trage ușor pielea de pe spatele gâtului sau de pe ceafă și elibereaz-o. Dacă pielea revine la forma sa normală imediat, animalul este probabil bine hidratat. Dacă pielea revine încet sau formează un pliu, animalul ar putea fi deshidratat.

Reducerea cantității de urină

Dacă observi că pisica sau câinele urinează mai puțin decât de obicei sau că urina este foarte concentrată și închisă la culoare, este un semn că nu bea suficientă apă.

Letargie și mişcări lente

Animalele deshidratate pot deveni letargice şi lipsite de energie. Dacă observi o scădere semnificativă a activității sau a nivelului de energie al animalului tău, ar putea fi un semn de deshidratare.

Mucus nazal îngroşat și uscat

Dacă mucusul nazal al animalului tău este gros și uscat, acesta ar putea fi un indiciu că are nevoie de mai multă apă.

Gingii fără culoare

La câini, dacă gingiile devin palide în loc să fie de culoare roz sănătoasă, acesta ar putea fi un semn de deshidratare sau alte probleme de sănătate.

Refuzul de a mânca sau a bea

Dacă animalul tău de companie începe să refuze hrana sau apa, acesta ar putea indica o problemă de sănătate, inclusiv deshidratare.

Dacă observi aceste semne de deshidratare la animăluţul tău, este important să acționezi rapid. Asigură-te că blănosul are întotdeauna acces la apă proaspătă și curată și consultă un medic veterinar dacă suspectezi deshidratarea sau dacă starea sănătății animalului se deteriorează.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel