Data publicării:

Cum îţi dai seama, ca părinte, dacă îţi iubeşti mai mult unul dintre copii

Autor: George Eduard Caramiciu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Freepik
Foto cu caracter ilustrativ: Freepik
Radu Leca a vorbit despre cum simt părinții dragoste mai multă pentru doar unul dintre copii, în loc să impună un echilibru emoțional între frați și surori.

Psihologul Radu Leca a început prin a povesti o întâmplare pe care a văzut-o în drum ce se deplasa spre platoul DC News, în care un tată acorda mai multă atenție fiicei lui, decât fiului.

„Vedeam un părinte pe trecerea de pietoni, cu fiul și fiica sa. Pe fată o ferea de trafic, o ținea strâns, iar băiatului i-a aruncat doar o privire, așa, trecătoare. Se vede clar pe cine iubește personajul respectiv, dar dacă îl întrebi în față, el va spune că își iubește ambii copii.

Va jura pe viața lui că îi iubește pe amândoi. Dar, de fapt, el iubea fata. Dacă îi spui asta, te înjură, te etichetează”, spune Radu Leca, la DC News.

Cum îți dai seama dacă iubești unul dintre copii mai mult decât pe celălalt

„Psihologia copilului vine și spune așa: Ce va face copilașul care stă pe bicicletă lângă tătic? El va ști câtă distanță trebuie ca tăticul să reacționeze în cazul în care tăticul nu este prea preocupat de celălalt copil.

Când sunt 2 copii, timpul părintelui se împarte la doi în mod oficial, dar în mod real se împarte doar la unul, pentru că doar unul beneficiază de atenție”, a continuat el.

Psihologul Radu Leca a precizat și cum își pot răspunde părinții atunci când nu sunt siguri cum își împart atenția între copiii lor.

„După emisiunea asta, mulți tătici se vor întreba dacă e pe bune ce zic eu aici. 

Atunci când cumperi un cadou (...) să vă explic cum e cu cadourile, stimați tătici. Știi ce să-i cumperi copilului de care te simți cel mai apropiat afectiv? Da. Dar celuilalt? Știi? Nu, e blank, e gol. „Ce îi cumpărăm lui Radu?”, dar Radu spune că nu știe ce vrea de ziua lui. Dacă îl întrebi ce-și dorește de ziua ta, el își va dori să stea cu tine, părintele. Tu treci peste și insiști să vezi ce vrea, iar el spune că vrea o pereche de încălțăminte. Îi iei și treci mai departe”, a încheiat Radu Leca, la DC News.

Puteți urmări continuarea discuției aici:

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel