Cum își recunosc câinii puii. Testul cu boxele: Le-au adus în coșul în care dorm
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Câinii femele își recunosc foarte ușor puii.

Căţelele îşi recunosc puii după scâncetele acestora și pot reacționa în mod individual la acestea, conform unui studiu recent realizat în Franţa, condus de Mathilde Massenet de la Universitatea din Saint-Etienne, a transmis marţi agenţia DPA, citată de Agerpres.

Studiul, publicat de Academia Naţională de Ştiinţe a SUA, a analizat 4.400 de înregistrări ale scâncetelor produse de 220 de pui din rasa Beagle, născuţi de 40 de femele. Înregistrările au fost realizate în patru centre de reproducere din Franţa.

Au adus boxele lângă ceilalți pui

Cercetătorii au folosit difuzoare mici pentru a reda scâncetele, atât ale propriilor căţei, cât şi ale altor pui, pentru a determina dacă femelele îşi recunosc puii. Femelele au reacționat mai puternic la sunetele propriilor pui, ceea ce le permite să le ofere acestora o îngrijire mai atentă.

Unele femele au mers chiar până la a aduce boxele în coşurile lor, lângă ceilalţi pui. De asemenea, mamele au demonstrat o reacţie mai puternică la sunetele înalte, care sunt produse, în general, de căţeii mai tineri.

Cercetătorii au concluzionat că scâncetele căţeilor le motivează pe mamele lor să fie mai grijulii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel