Cum îngrijim părul roșcat, o culoare vibrantă și pretențioasă
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Pixabay
Pixabay
Părul roșcat poate scoate din anonimat pe oricine, însă întreținerea unei culori obținută prin vopsire poate fi complicată.

Părul roșcat poate fi cu adevărat spectaculos, dar îngrijirea acestuia ar trebui să fie specializată, deoarece pigmentul implicat în crearea acestei culori se poate estompa relativ ușor. Părul vopsit își va pierde din culoarea roșie la fiecare spălare, iar cel natural își pierde din roșul vibrant în prezența soarelui, din cauza feomelaninei, pigmentul responsabil de nuanța roșiatică, care se degradează la lumina ultravioletă. Astfel, nuanța părului poate fi greu de menținut. 

Pentru a putea păstra cât mai mult timp culoarea, evită să te speli pe cap zilnic. În felul acesta, intensitatea culorii se va menține un timp mai lung pe firul de păr. Importantă mai este și temperatura apei cu care îți speli părul, apa fierbinte deschizând cuticula firului de păr și îndepărtând mai repede pigmentul. Ideal ar fi ca temperatura apei să fie una mai scăzută, apropiată de temperatura camerei, scrie Avantaje

Produse de îngrijire dedicate

Produsele de îngrijire ar trebui să fie dedicate părului bogat în feomelanină, deoarece acestea au fost create pentru a putea menține nuanța vibrantă și părul strălucitor cât mai mult timp. 

Căldura dăunează, de asemenea culorii, de aceea ar trebui limitată folosirea plăcii, a ondulatorului sau a foenului ori expunerea directă la soare timp îndelungat. În cazul în care se folosesc aparatele de styling, protecția termică ar trebui să fie aplicată, iar la plajă ori în cazul expunerii la soare, un ser cu protecție UV va proteja firul de păr. 

În cazul în care vrei să renunți la culoarea roșcată vei avea bătăi de cap, pigmentul roșu fiind cel care iese cel mai greu din firul de păr. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel