Cum încearcă astronomii să găsească sonde extraterestre în apropierea Pământului
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
foto: Freepik
foto: Freepik
Pentagonul încearcă să acceseze noi informații despre OZN-uri.

Interesul pentru obiecte zburătoare neidentificate (OZN) a cunoscut o creștere semnificativă după publicarea raportului Pentagonului din 2021. Acest raport a evidențiat prezența de obiecte anormale în spațiul aerian al Statelor Unite, denumite fenomene neidentificate (UAP). În anul 2023, NASA a răspuns la acest fenomen constituind o comisie specială dedicată studierii rapoartelor privind UAP și a numit un director responsabil cu cercetarea acestor fenomene, relatează The Conversation.

Ce se știe până acum

Un birou recent înființat de către Pentagon a dezvăluit imagini cu sfere metalice misterioase. Un aspect deosebit de notabil este testimonialul depus sub jurământ în fața Congresului SUA de către David Grusch, un fost ofițer de informații, care a afirmat că a interogat aproximativ 40 de persoane implicate în programe secrete legate de obiecte zburătoare neidentificate prăbușite.

Astronomii continuă să exploreze cerul în căutarea unor obiecte extraterestre sau fenomene fizice care ar putea oferi răspunsuri cu privire la existența vieții în galaxie. În Calea Lactee, galaxia noastră, se estimează că există 40 de miliarde de planete de dimensiunea Pământului, dintre care un număr considerabil ar putea fi potențial locuibile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel