Cum îi ajută Bucureștiul pe românii din Ucraina. Gheorghe Cârciu: Toți cei care învață în limba română beneficiază de așa ceva / video
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto: Facebook Elena Nandriş
Foto: Facebook Elena Nandriş
Gheorghe Cârciu, candidat PSD pentru Parlamentul European, a vorbit, în cadrul emisiunii electorale DC Votez, despre sprijinul pe care Bucureștiul îl acordă românilor din teritoriile istorice, în special celor din Ucraina.

În cadrul unui interviu exclusiv pentru DC News, la emisiunea electorală DC Votez, Gheorghe Cârciu, candidat PSD pentru Parlamentul European, a vorbit despre sprijinul pe care Bucureștiul îl oferă românilor din afara granițelor, în special celor din Ucraina.

„Cum stați cu sprijinul pentru aceste comunități istorice?“, a întrebat Bogdan Chirieac.

„Noi dăm burse pentru copiii din Ucraina și pentru toți copiii care învață limba română, în cuantum de 2.000 de lei anual“, a spus Gheorghe Câricu.

„Să studieze la Cernăuți, sau le dați burse să vină încoace?“, a insistat Bogdan Chirieac.

„Să studieze în Ucraina. Toți cei care învață în limba română în Ucraina - și nu sunt puțini - primesc burse din partea Departamentului pentru Românii de Pretutindeni (n.r. Gheorghe Cârciu conduce DRP), adică din partea Statului Român“, a zis candidatul PSD.

„Asta e foarte bine“, a spus Bogdan Chirieac.

„De asemenea, profesorii care predau în limba română primesc un sprijin de 2.000 de lei anual“, a completat secretarul de stat al DRP.

„Poate ar trebui mărite dacă vă mai dau buget“, a adăugat Chirieac.

„Întotdeauna se poate mai bine, dar acum e pentru prima dată când primesc. Îi sprijinim cu proiecte culturale, educaționale, spirituale etc. Bisericile care slujesc în limba română în Ucraina primesc sprijin din partea Departamentului pentru Românii de Pretutindeni“, a mai zis Gheorghe Cârciu.

CITEȘTE ȘI        -      EXCLUSIV  Câți români mai sunt în România vs. câți sunt în diaspora. Chirieac, după ce Cârciu i-a zis cifrele: N-am fost atât de mulți nici pe vremea lui Ceaușescu / video

Youtube video image

Partidul Social Democrat - Alianta PSD-PNL CMF: 41240002

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel