Data publicării:

Cum folosim corect un uscător de rufe. Sfaturi utile

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Cum folosim corect un uscător de rufe. Sfaturi utile / Sursă foto: Pexels
Cum folosim corect un uscător de rufe. Sfaturi utile / Sursă foto: Pexels

Deși nu este unul dintre cele mai utilizate aparate, din ce în ce mai mulți oameni aleg să cumpere un uscător de rufe. Asta pentru că avantajele sale sunt evidente: hainele necesită mai puțin timp să se usuce, economisești timp, deoarece nu trebuie să le întinzi pe sârmă și, pe scurt, câștigi calitate a vieții. Cu toate acestea, cum se folosește un uscător de rufe? Deși pare un proces simplu, există câteva linii directoare de care trebuie să ții cont pentru a nu te speria atunci când scoți rufele din tambur.

Alegeri prezidentiale 2024

Cum să folosești uscătorul de rufe fără a micșora hainele? Aceasta este una dintre marile temeri pe care oamenii le au atunci când vor să cumpere un uscător de rufe. De fapt, acest lucru se întâmplă în mult mai puține ocazii decât credem că se întâmplă și, atunci când se întâmplă, este pentru că am pus în uscător o piesă vestimentară care nu este potrivită pentru acest aparat sau pentru că temperatura nu a fost una adecvată. Un exces de căldură face ca hainele să se strângă mai mult și să „intre la apă”, reducându-și dimensiunea.

Sfaturi utile pentru uscarea rufelor

 

Asigură-te că haina respectivă este compatibilă cu uscarea la uscător! Acele articole de îmbrăcăminte care sunt confecționate din bumbac pur (majoritatea articolelor de îmbrăcăminte din bumbac sunt în combinație cu un conglomerat de alte materiale potrivite pentru uscător) sau din in nu pot fi băgate în uscător, deoarece tind să se micșoreze datorită originii lor naturale. De asemenea, îmbrăcămintea cu paiete, perle sau cu mărgelele nu pot fi introduse. Este foarte important să nu puneți haine cu inserții de cauciuc, spumă sau derivați ai acestora, deoarece acestea se pot topi din cauza temperaturilor ridicate.

– Contrar a ceea ce ați putea crede, lâna poate fi pusă în uscător, deși ar trebui să selectați ciclul adecvat pentru această țesătură (majoritatea uscătoarelor au o gamă largă de programe, inclusiv pentru acest material). În general, se bazează pe temperaturi nu foarte ridicate și pe o viteză redusă a tamburului, pentru a nu deteriora această îmbrăcăminte delicată. După cum puteți vedea, nu există multe țesături „interzise” pentru uscător, dar amintiți-vă întotdeauna să vă uitați la etichetarea articolelor de îmbrăcăminte pentru a fi complet siguri.

Separați întotdeauna îmbrăcămintea în funcție de materialul de fabricație. Odată ce aveți clare informațiile despre țesăturile care pot și nu pot fi introduse în uscător, este timpul să le separați. Nu toate au nevoie de aceeași temperatură sau de aceeași viteză, deoarece fiecare îmbrăcăminte este diferită. Dacă amestecăm țesături, cel mai probabil programul este potrivit pentru unele, dar nu și pentru altele. De asemenea, este recomandabil să le separați prin culoare (deschise și închise) pentru a evita acele temute haine decolorate.

Nu umpleți de tot tamburul cu rufe. Când alegeți programul specific, veți vedea că fiecare dintre ele acceptă o anumită cantitate de încărcare în funcție de mărimea și greutatea articolelor de îmbrăcăminte. Dacă, de exemplu, programul pentru cămăși al unui uscător de rufe conține 4 kg de cămăși, se recomandă ca tamburul de încărcare să nu fie umplut, deoarece dacă hainele nu au suficient „spațiu”, acestea se încurcă și, prin urmare, ies mai șifonate.

Echilibrul este cheia. Aici puteți alege între două opțiuni. Puteți echilibra încărcarea din cuvă combinând articole de îmbrăcăminte mai ușoare cu articole de îmbrăcăminte mai grele (în cantitate mai mică) sau puteți alege să le separați în greutate făcând două încărcături, pentru a evita cutele în cazul unor articole de îmbrăcăminte care sunt mai ușor de șifonat, cum ar fi cămășile.

Nu lăsați hainele în cuvă mult timp. După terminarea ciclului de uscare, nu este recomandat să lăsați hainele în uscător pentru o lungă perioadă de timp, deoarece umezeala condensată din tambur le-ar putea face să se ude din nou. Pentru a se termina exact la momentul dorit, puteți utiliza funcția de început sau de sfârșit cu programare, pe care o integrează unele modele, precizează Tion.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel