Cum folosești cuptorul cu microunde în grădină. Ajutor de necrezut
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Știai că îți poate fi de folos cuptorul cu microunde în grădină? Iată cum te poate ajuta.

Cum folosești cuptorul cu microunde pentru grădină

Busuiocul şi coriandrul se pot usca folosind un cuptor cu microunde. Trebuie doar să pui frunzele de coriandru şi busuioc între două prosoape de hârtie, iar apoi să porneşti cuptorul timp de 30 de secunde, potrivit cumsa.ro.  Metoda te ajută să înjumătăţeşti timpul de uscare al acestor ierburi aromatice.

Pământul provenit de la florile din ghivece poate avea boli de la plantele pe care le-ai avut sau poate avea spori de mucegai. Pentru a steriliza solul, poţi folosi un cuptor cu microunde. Pun pământul într-un bol rezistent la căldură mare. Porneşte cuptorul timp de 2 minute. Verifică temperatura la care a ajuns pământul, folosind un termometru electronic. Pământul trebuie să ajungă la o temperatură de 93 grade Celsius.

Şi apa poate fi încălzită la microunde, înainte de a uda plantele. Studiile arată ca microundele omoară bacteriile şi anumiţi spori de mucegai, aşa că metoda poate fi folosită cu succes. Plantele trebuie să fie udate după ce apa se va răci.

Vezi și: Plante ușor de întreținut. Nu au nevoie de multă atenție și se udă rar

Cum se plantează pomii. Pregătirea corectă a solului. Prof. dr. Florin Stănică, explicații pas cu pas

Cum să cureţi cuptorul cu microunde

Va trebui să pui un bol plin pe jumătate cu apă, iar apoi să tai o lămâie pe din două şi să storci zeama. Resturile pot fi adăugate tot în apă. După aceea, porneşte cuptorul şi lasă bolul înăuntru până ce apa va începe să fiarbă. Când programul s-a terminat, mai lasă bolul să stea timp de 5 minute.

La final, scoate vasul cu apă și şterge cuptorul la interior. În cazul în care sunt pete serioase, poţi pune 6 linguri de bicarbonat de sodiu în 250 ml de apă. Lasă soluţia timp de 3 minute în cuptor și încă 5 minute după ce s-a terminat programul. La final, curăţă-l folosind o lavetă umedă.

Vezi și: De ce să pui bețe de chibrit în ghivecele cu flori. Trucul excelent care funcționează

De ce să bați cuie ruginite în pomii fructiferi. Ajută mai mult decât ai fi crezut

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel