Cum fierbi laptele fără să dea în foc. Trucuri de care probabil nu știai
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Darius Muresan
WhatsApp
Fotografie creată de Charlotte May, de la Pexels
Fotografie creată de Charlotte May, de la Pexels
Există câteva soluții pentru persoanele care încă privesc fierberea laptelui ca pe un coșmar. 

Alege o oală suficient de încăpătoare pentru ca spuma laptelui să nu se poată ridica atunci când ajunge la punctul de fierbere. Există și oale speciale pentru asta. Totodată, nu grăbi fierberea. Laptele trebuie să fie fiert la foc mic și la temperatură redusă. Nu face altceva când fierbi laptele, astfel vei putea preveni orice incident neplăcut.

VEZI ȘI: De ce să pui pâine uscată în oala în care fierbi varza. Trucul gospodinelor cu experiență

Iată câteva trucuri care îți vor fi de ajutor când mai fierbi lapte:

Pune o lingură de lemn deasupra oalei 

Când pui la fiert ceva ce ar putea da în foc, precum laptele, ia lângă tine și o lingură de lemn. După ce o așezi deasupra oalei, vei observa că lichidul transformat în spumă nu mai trece de margini.

Se întâmplă asta pentru că lemnul este un bun izolator. Lingura de lemn rămâne mai rece decât oala în care fierbi laptele, iar bulele formate deasupra se transformă rapid înapoi în lichid. Totodată, lemnul se îmbibă de apă. Ai grijă însă să înlocuiești lingura de lemn din când în când pentru că, în caz contrar, trucul nu va mai fi eficient.

VEZI ȘI: Truc viral: La ce folosește dopul cu inel din interiorul sticlei de ulei / Video

Unge pereții oalei de fierbere cu unt

Dacă ungi pereții oalei de fierbere cu unt, vei preveni un incident nedorit, dar vei ajuta și la combaterea murdăririi acestora. Cu acest truc, vei putea spăla oala mult mai ușor pentru că pelicula de lapte se va dezlipi fără să te chinui.

Stropește cu apă peste spumă 

Când vezi că spuma se umflă, stropește-o ușor cu picături de apă. Atenție! Acest truc este util atunci când fierberea se realizează la foc mic și când nu e aproape de final. 

Fierberea la bain marin, la foc mic

Fierbe laptele într-o oală pe care o vei introduce într-o alta, cu apă. Vasul cu lapte se introduce în celalalt, umplut cu apă pe un sfert, în momentul în care fierbe. Îți va lua mai mujlt timp, dar cu siguranță nu te vei mai lovi de incidente, scrie cumsa.ro.

VEZI ȘI: De ce băuturile la sticlă sunt mai gustoase decât cele la PET

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel