Cum faci vin fiert cu scorțișoară. Mihai Voropchievici: Este leac pentru RĂGUȘEALĂ
Numerologul Mihai Voropchievici a vorbit despre un leac minune împotriva răgușelii: vinul fiert cu scorțișoară.
Mihai Voropchievici a dezvăluit, în cadrul emisiunii "Adevăruri ascunse" de la Antena 3, o rețetă de vin fiert cu scorțișoară, pe care o putem folosi ca leac împotriva răgușelii.
"Vinul fiert este și leac pentru o persoană care este răgușită.
Ingrediente rețetă vin fiert cu scorțișoară"
1 litru de vin roșu;
8 linguri de zahăr;
2 batoane de scorțișoară;
4-5 steluțe de anason;
o portocală;
extra: 3 cuișoare.
Toate aceste ingrediente se pun la fiert timp de 10 minute. Cuișoarele înlătură posibilitatea de a face carii. Acest condiment este un stimulent pentru imunitate", a spus numerologul Mihai Voropchievici, la Antena 3, potrivit Spectacola.ro
Altă rețetă de vin fiert. Dacă vrei să-ți iasă cu adevărat deosebit, pregătește-l așa. Garantat vei simți diferența!
Ingrediente
100 g zahăr
750 ml vin roșu
1/2 linguriță cardamom măcinat/10 semințe cardamom
1/2 linguriță scorțișoară
10 cuișoare
5-6 steluțe anason
1/4 linguriță ghimbir măcinat/o bucățică ghimbir
2 portocale
1 lămâie
2 linguri lichior de portocale
Mod de preparare
Spală citricele bine, apoi taie-le. Pune toate ingredientele, mai puțin lichiorul, într-o cratiță, împreună cu vinul, și lasă-le la foc mediu până ce vinul clocotește.
Când vinul a început să fiarbă, dă focul cât mai mic și lasă-l să clocotească ușor pentru 20 de minute. Spre finalul timpului de fierbere, adaugă și lichiorul aromat.
Strecoară apoi vinul și servește-l cu bucățele de portocală în fiecare cană sau pahar, notează retetepractice.ro.
Trucul genial pentru SARMALELE de Crăciun. Chef Sorin Bontea, REȚETĂ
Ingrediente necesare pentru sarmale delicioase
2-3 kg varză acră (în funcție de câtă varză preferați printre sărmăluțe)
600 g carne tocată de porc și de vită (amestec)
o jumătate de ceșcuță de orez, 200 g ceapă
ulei pentru prăjit
costiță afumată
2-3 linguri de bulion
2-3 frunze de dafin
cimbru
mărar
sare
piper.
Mod de preparare
Se curăță varza de frunzele exterioare și de cotoare și se aleg foile în care se va împacheta carnea. Dacă varza este prea acră sau prea sărată, se spală frunzele în apă calduță sau se pun la desărat cu o oră înainte. Se curăță ceapa, se spală și se toacă mărunt, după care se pune la călit în puțin ulei, la foc mic, până când devine sticloasă. Se adaugă orezul spălat în prealabil. Se lasă la foc mic două minute, amestecând continuu.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News