Cum faci un ou poșat. Trei metode simple
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels
Te-ai hotărât să mănânci mai sănătos și ai vrea să-ți prepari un ou poșat, la micul dejun? Iată cum se face.

Ingrediente

ouă
pâine prăjită

Pentru servire:

bacon
sparanghel

Cum se prepară

Prima regulă – un ou poșat perfect iese dintr-un ou proaspăt. Iată cum poţi testa ouăle: ia un pahar cu apă şi pune oul. Dacă stă la fund, e proaspăt. Dacă stă vertical, are 2-3 săptămâni, dacă plutește, e foarte vechi, scrie bucataras.ro.

Prima metodă

Pune o oală cu apa la fiert şi adaugă sare şi o lingură cu oţet, care va ajuta la coagularea oului. Sparge oul într-un bol, fă un mic vârtej în apă fierbinte şi răstoarnă cu grijă oul. Are nevoie de doar 3 minute de fierbere la foc mic ca să fie moale. Scoate-l cu grijă cu o spumieră şi serveşte-l pe o felie de pâine prăjită.

A doua metodă

Sparge oul într-o strecurătoare, ca să elimini albuşul mai lichid, pune-l apoi într-un bol şi la fel ca mai devreme, fă un vârtej în apă fierbinte cu sare şi oţet şi pune oul. Dacă vrei un ou fiert mai tare, lasă-l 4 minute.

A treia metodă

Pune folie alimentară de plastic în bol, sparge oul şi leagă-l bine. Pune-l apoi în apă fierbinte şi lasă-l să fiarbă 3 minute. Serveşte oul posat alături de bacon şi sparanghel la cuptor.

BONUS: Omletă cu dovlecei la cuptor

Ingrediente

 8 ouă
 250 ml lapte
 3 fire ceapă verde
 2 dovlecei medii
 3 căţei usturoi
 150 g caşcaval
 1/2 pliculeţ praf de copt
 1/2 legătura pătrunjel
 sare
 piper
 ulei

Cum se prepară

Spală dovleceii şi taie-i pe jumătate, apoi curăţă-i de seminţe cu ajutorul unei linguriţe (scobeşte-i pe centru). Rade dovleceii pe răzătoarea mare, apoi freacă-i cu puţină sare şi lasă-i la scurs pentru 20-30 minute, potrivit retetepractice.ro. Odată ce dovleceii şi-au lăsat apă, scurge-i cât mai bine posibil.

Într-o tigaie, frige ceapa şi usturoiul tocate în 1-2 linguri ulei, lasă-le pentru 1-2 minute la foc mediu, apoi adaugă dovleceii şi continuă să amesteci 3-4 minute. Combină legumele trase la tigaie cu caşcavalul ras, odată ce legumele s-au răcit. Aşază legumele combinate cu caşcavalul într-o tavă de cuptor termorezistentă.

Citește mai departe>>

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel