Cum faci un blat pufos de tort. Ai nevoie de 8 ouă
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Dacă vrei să faci un tort cu blat pufos, ai aici rețeta foarte simplă pentru un rezultat excelent. Iată cum se prepară...

Ingrediente

8 ouă
8 linguri de zahăr granulat
1 linguriță de esență de vanilie sau extract de vanilie
8 linguri de apă rece
8 linguri de făină de patiserie
1 pliculeț (10 g) de praf de copt
un vârf de cuțit de sare

Cum se prepară

Se sparg ouăle și se separă gălbenușurile de albușuri. Puneți gălbenușurile într-un bol. Adăugați zahărul peste gălbenușuri, apoi amestecați ingredientele cu ajutorul mixerului până când zahărul se dizolvă complet. Se adaugă esența de vanilie sau extractul de vanilie, apoi se amestecă din nou ingredientele. Adăugați apa și amestecați ingredientele cu mâna. Adăugați făina și combinați ingredientele cu mâna. Se adaugă praful de copt și se amestecă ingredientele cu mâna.

Puneți albușurile într-un alt bol, adăugați peste ele un vârf de cuțit de sare, apoi bateți-le cu mixerul până se întăresc, scrie temananc.ro. Încorporați treptat albușul în amestecul de gălbenușuri și amestecați ingredientele ușor cu mâna, cu rotații lente de jos în sus, până când obțineți un aluat omogen.

Tapetați o tavă cu făină, apoi turnați aluatul înăuntru. Scuturați bine forma pentru a elimina excesul de aer din aluat. Puneți forma în cuptorul preîncălzit la 180°C și coaceți aluatul până când acesta devine auriu deasupra și mijlocul nu mai este lipicios (aproximativ 25-30 de minute).

Scoateți forma din cuptor și așteptați să se răcească blatul la temperatura camerei. 

BONUS:  Cum faci cel mai pufos blat de pizza. Rețeta simplă

Ingrediente

- 160 ml apă caldă

- 2 linguriţe drojdie uscată

- 1 lingura zahăr

- 500 g făină

- 160 ml bere

- 2 linguri ulei de măsline

- 1 linguriţa sare

Cum se prepară

Combină apa caldă cu drojdia şi zahărul şi las-o deoparte pentru câteva minute, cât timp drojdia se activează. Amestecă făina cu sarea, apoi încorporează drojdia activată cu apă, berea şi uleiul de măsline. Frământă pentru minim 10 minute la mână sau 7-8 minute la robotul de bucătărie.

Când aluatul este fin şi elastic, unge-l cu puţin ulei de măsline şi dă-l la crescut pentru 2-3 ore într-un castron acoperit cu un prosop, potrivit retetepractice.ro. Această cantitate de aluat este suficientă pentru 2 pizza de 30 cm. Dacă plănuieşti să prepari una singură, împarte aluatul în 2 şi congelează-l sau refrigerează-l pe cel rămas.

Întinde jumătatea pe care o prepari cu degetele în tavă şi mai las-o la crescut 10-15 minute. Întinde sosul de roşii şi toppingurile preferate deasupra blatului pufos, apoi dă preparatul la cuptor la 180 de grade pentru aproximativ 20 de minute sau până când blatul de pizza pufos se rumeneşte bine.

Image by wirestock on Freepik

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel