Ingrediente
8 ouă
8 linguri de zahăr granulat
1 linguriță de esență de vanilie sau extract de vanilie
8 linguri de apă rece
8 linguri de făină de patiserie
1 pliculeț (10 g) de praf de copt
un vârf de cuțit de sare
Cum se prepară
Se sparg ouăle și se separă gălbenușurile de albușuri. Puneți gălbenușurile într-un bol. Adăugați zahărul peste gălbenușuri, apoi amestecați ingredientele cu ajutorul mixerului până când zahărul se dizolvă complet. Se adaugă esența de vanilie sau extractul de vanilie, apoi se amestecă din nou ingredientele. Adăugați apa și amestecați ingredientele cu mâna. Adăugați făina și combinați ingredientele cu mâna. Se adaugă praful de copt și se amestecă ingredientele cu mâna.
Puneți albușurile într-un alt bol, adăugați peste ele un vârf de cuțit de sare, apoi bateți-le cu mixerul până se întăresc, scrie temananc.ro. Încorporați treptat albușul în amestecul de gălbenușuri și amestecați ingredientele ușor cu mâna, cu rotații lente de jos în sus, până când obțineți un aluat omogen.
Tapetați o tavă cu făină, apoi turnați aluatul înăuntru. Scuturați bine forma pentru a elimina excesul de aer din aluat. Puneți forma în cuptorul preîncălzit la 180°C și coaceți aluatul până când acesta devine auriu deasupra și mijlocul nu mai este lipicios (aproximativ 25-30 de minute).
Scoateți forma din cuptor și așteptați să se răcească blatul la temperatura camerei.
BONUS: Cum faci cel mai pufos blat de pizza. Rețeta simplă
Ingrediente
- 160 ml apă caldă
- 2 linguriţe drojdie uscată
- 1 lingura zahăr
- 500 g făină
- 160 ml bere
- 2 linguri ulei de măsline
- 1 linguriţa sare
Cum se prepară
Combină apa caldă cu drojdia şi zahărul şi las-o deoparte pentru câteva minute, cât timp drojdia se activează. Amestecă făina cu sarea, apoi încorporează drojdia activată cu apă, berea şi uleiul de măsline. Frământă pentru minim 10 minute la mână sau 7-8 minute la robotul de bucătărie.
Când aluatul este fin şi elastic, unge-l cu puţin ulei de măsline şi dă-l la crescut pentru 2-3 ore într-un castron acoperit cu un prosop, potrivit retetepractice.ro. Această cantitate de aluat este suficientă pentru 2 pizza de 30 cm. Dacă plănuieşti să prepari una singură, împarte aluatul în 2 şi congelează-l sau refrigerează-l pe cel rămas.
Întinde jumătatea pe care o prepari cu degetele în tavă şi mai las-o la crescut 10-15 minute. Întinde sosul de roşii şi toppingurile preferate deasupra blatului pufos, apoi dă preparatul la cuptor la 180 de grade pentru aproximativ 20 de minute sau până când blatul de pizza pufos se rumeneşte bine.
Image by wirestock on Freepik
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- Semafoarele care educă șoferii. Titi Aur: Spania are de foarte mult timp introdus acest sistem. E demonstrat 100% că sunt utile / video
- Când începe explorarea Cartofului de Aur, cel mai "scump" asteroid din spațiu, estimat la 10.000 de cvadrilioane de dolari. NASA a făcut anunțul
- Adrian Negrescu: Va fi primul Paște fără miel pentru majoritatea românilor, în condițiile în care prețul cărnii a atins un nivel fără precedent în ultimii 30 de ani
- Weekendul 19-21 aprilie, marcat de un eveniment nemaiîntâlnit din 1941 încoace. Daniela Simulescu: Nu ne plictisim deloc zilele ce urmează!
- Chirieac, după riposta Israelului asupra Iranului: S-ar putea să încheiem această pagină neagră din istoria Orientului Mijlociu
- Paradox cu judecătoarea care nu știa că Sebi a murit. Motivul pentru care a făcut „gogonate“ în sala de judecată / video
- A murit Naomy, cea mai controversată vedetă a anilor 2000
- Prima luptă între un pilot uman și un avion controlat de inteligența artificială: Un "moment de transformare în istoria aerospațială"
- Au început să apară supermarketuri low-cost. Locuitorii se declară încântați de prețurile mult mai mici ale produselor
- Klaus Iohannis, în Republica Coreea. E prima țară din regiunea Asia-Pacific cu care România a ridicat relațiile la nivel de Parteneriat Strategic, semnat în 2008