Cum faci PÂINE PUFOASĂ. Este foarte simplu! Rețeta românească
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Pâinea de casă pufoasă și cu o coajă crocantă este adorată de români. Există o rețetă care trebuie neapărat încercată. Citește, notează și pune în practică.

Ingrediente 

- 600 g făină

- 1 cub de drojdie (25 g)

- 2 linguri zahăr

- 1 linguriţă sare

- 120 ml apă caldă

- 120 ml lapte

- 4 ouă

- 2 linguri unt

Cum se prepară

Combină făina cu sarea într-un recipient încăpător. Încălzeşte laptele (să nu fie fierbinte) şi dizolvă drojdia în lapte, adăugând zahărul, potrivit retetepractice.ro. Lasă amestecul de lapte la cald puţin, până se umflă. Formează o gaură în făină şi toarnă drojdia în mijloc, apoi încorporează făina treptat. Adaugă apă caldă, untul moale şi 3 ouă bătute. Frământă până obţii un aluat fin şi elastic. Lasă aluatul să crească la căldură, acoperit, până când îşi dublează volumul.

Când aluatul a crescut, împarte-l în 3 şi rulează-l în fâşii egale, apoi împleteşte-le pe o tavă acoperită cu hârtie de copt. Lipeşte capetele pâinii împletite, încât să nu se desfacă la copt. Foloseşte puţină apă pentru a face aluatul să se lipească mai bine. Lasă din nou aluatul să crească pentru 10-15 minute la cald. Unge pâinea cu oul bătut rămas şi dă-o la cuptorul preîncălzit, pentru 30 de minute, până când devine auriu închis.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel