Cum faci ouă kinder. Rețeta fabuloasă
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Dacă vrei să faci ouă kinder chiar la tine acasă, să știi că este posibil. Iată de ce ai nevoie...

Ingrediente

4 jumătăţi piersici decojite din compot
200 g ciocolată
250 g cremă de mascarpone
100 ml frişcă lichidă
30 ml zeamă din compotul de piersici
1/2 pliculeţ gelatină
1 linguriţă extract de vanilie

Cum se prepară

Mixăm crema de mascarpone cu extractul de vanilie şi frişca lichidă. Nu avem nevoie de zahăr întrucât frişca lichidă este îndulcită. Cel mai bine este să gustaţi şi să adăugaţi zahăr pudră, dacă este nevoie conform gustului dvs. Această cremă va reprezenta albuşul oului şi trecem la crema "gălbenuş".

Pasăm piersicile cu un blender vertical - puteţi să faceţi asta şi cu o furculiţă. Adăugăm gelatina peste sucul de piersici şi amestecăm după care o lăsăm deoparte, scrie adygio.ro. Băgăm bolul cu ciocolată în cuptorul cu microunde pentru 2 minute cu verificare la fiecare 30 de secunde.

Scoatem bolul şi amestecăm după care trecem la asamblarea oului Kinder. Pentru aceasta avem nevoie de o formă de silicon sau de carcasa unui ou kinder. Ungem cu ciocolată forma fiecărui ou, după care punem forma de silicon la congelator pentru 10 minute. După expirarea timpului, scoatem forma de la congelator şi adăugăm încă un strat de ciocolată.

Băgăm formă de silicon din nou în congelator, iar între timp ne ocupăm de gelatina pe care o băgăm în cuptorul cu microunde pentru 10-15 secunde după care o punem peste piersicile pasate. Scoatem fiecare coajă de ou apăsând uşor pe margine pentru a o desprinde. Umplem fiecare coajă de ou cu cremă de mascarpone şi frişcă în proporţie de 80%.

Punem şi piureul de piersici cu un cornet. Alternativ puteţi să-l puneţi cu o linguriţă, de altfel aceasta fiind cantitatea în fiecare ou. Ungem cu ciocolată topită conturul fiecărei coji de ou. În cazul în care ciocolata  se întăreşte va trebui să o băgaţi din nou în cuptorul cu microunde pentru 5-10 secunde.

Unim câte 2 coji de ciocolată - va trebui să ne mişcăm repede întrucât mâinile noastre sunt calde şi ciocolata se topeşte destul de repede. Ouăle se păstrează la frigider şi opţional le puteţi înveli în staniol.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel