Data actualizării:
Data publicării:

Cum faci mucenicii. Nu-i vei mai cumpăra din comerț! Rețeta muntenească

Autor: Florentina Constantin | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Sursa foto colaj: Facebook
Sursa foto colaj: Facebook

Pe 9 martie, gospodinele fac declicioșii mucenici. Astăzi, vă prezentăm rețeta muntenească...

Ingrediente

Pentru aluat

 500 g făină
 200 ml apă
 1/2 linguriță sare

Pentru fiert

 2-3 litri apă
 zahăr după gust

Pentru servit

 300 g nucă măcinată
 esenţă de rom
 coaja rasă a unei portocale (dacă nu este tratată chimic)
 coaja rasă a unei lămâi (dacă nu este tratată chimic)
 esenţă de vanilie
 1 plic zahăr vanilat
 scorţişoară

Cum se prepară mucenicii muntenești

Amestecă făina, apa și sarea și frământă pentru a obține un aluat potrivit de tare. Întinde aluatul într-o foaie nu mai groasă de 1/2 cm. Taie mucenicii cu aparatul special în formă de 8. Pune mucenicii tăiaţi pe hârtie (sau într-o tavă), răsfiraţi, potrivit retete.unica.ro.

Lasă-i să se usuce timp de o oră. Pune pe foc o oală cu 2-3 litri de apă, cu sare si zahăr, după gust. Când apa începe sa fiarbă, dă focul mic și pune mucenicii cu grijă.

Adaugă răzătura de citrice, esenţele și zahărul vanilat și lasă-i la fiert în jur de 20-25 de minute. Mucenicii se servesc reci sau calzi, cu nucă si scorţisoară presărate deasupra.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel