Ingrediente
- 500 g carne tocată (mix vită, porc, chiar și oaie);
- 200 ml zeamă de oase de vită;
- 3 căței de usturoi;
- 1/2 linguriță de bicarbonat;
Cum se prepară
Deși carnea este deja tocată, de preferat ar fi să o mai dai printr-un robot sau o mașină de tocat. Condimentele vor pătrunde mai bine într-o pastă mai moale. Amestecă bine, adăugând treptat zeama de oase. Adaugă condimentele și amestecă. Adaugă usturoiul și amestecă în permanență. La final, adaugă și bicarbonatul. Dacă vrei, poți să și guști, pentru a te asigura că potrivești cum trebuie aromele.
Care este secretul unor mici delicioși? Nu trebue să îi pui imediat pe grătar, potrivit retete.unica.ro. Formează micii și lasă-i în frigider între 3 și 24 de ore, ca să se pătrundă bine în carne aroma condimentelor. Ca să aibă crustă rumenă și interior suculent, micii trebuie puși atunci când grătarul/tigaia sunt bine încinse. Se prăjesc întâi câte 2 minute pe fiecare parte. Mai lasă-i cel mult 10 minute și scoate-i rapid, dacă nu vrei să devină fazi și uscați.
BONUS: O altă variantă re preparare a micilor
Ingrediente pentru carnea de mici
1 kg carne tocată (20 % pulpă porc şi 80 % ceafă vită sau pulpă oaie cu grăsime)
2 linguriţe rase bicarbonat de sodiu
300 ml apă minerală sau supă de oase
16-18 g sare
piper - 3 g
3 - 5 g ardei iute sau boia de ardei iute
un vârf de cuţit chimen măcinat - 2 g
cimbru - 2 g
ienibahar - 6 boabe -1 g
coriandru 2 g
usturoi românesc - 1 căpățână
Cum se prepară carnea de micii
Cea mai bună rețetă de mici. Avem nevoie de carne de porc şi vită, plus, la 1 kg carne, câte 200 g de seu de vită sau de oaie, sau măcar slănină de porc. Se toacă toată carnea de 2 ori prin sita mică (la fel ca la chifteluţe), potrivit pofta-bun.com. Se pun condimentele, usturoiul curăţat şi pisat cât mai fin şi bicarbonatul ametecat cu o lingură de zeamă de lămâie şi se frământă cam 30 de minute, adăugându-se treptat apă sau supă.
Cea mai bună rețetă de mici. În momentul în care terminaţi de frământat, probaţi pasta de mici: daţi o palmă uşoară compoziţiei şi, dacă tresaltă, e bine. Se lasă la rece măcar 24 de ore. Ideal ar fi 2-3 zile. După ce stă la rece, carnea se scoate pe masă şi se lasă să ajungă la temperatura camerei. Apoi, se frământă iar, cam 15-20 de minute. Dacă mici nu se gătesc imediat, carnea se bagă înapoi la rece.
Cea mai bună rețetă de mici. Înainte de gătire, se scoate din frigider şi se lasă la temperatura camerei, să nu fie micii prea reci atunci când se pun pe grătar. Se modelează cu mâna unsă cu ulei, cam la 50 g bucată, apoi se prăjesc pe grătar, la foc iute, ca să rămână zemoşi.
Cea mai bună rețetă de mici. Se servesc fierbinţi, alături de muştar, murături, puteţi pune şi o garnitură de legume (cartofi prăjiţi sau piure), diferite salate, în funcţie de dorinţa fiecăruia.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- Delia Budeanu, povestea neștiută. Cea mai cunoscută crainică din istoria Televiziunii Române de dinainte de '90 se temea să nu fie împușcată de Ceaușescu
- Horoscop 23 aprilie: Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Zodia care are probleme în familie. Mergi pe vârfuri!
- Zodia care trebuie să facă schimbări în perioada următoare. Daniela Simulescu: Vă recomand să stați departe / video
- Banca Mondială și FMI recomandă noi taxe și impozite pe salariile românilor, dar și pe locuințe și mașini. Alternativa lui Adrian Negrescu
- Modificare RCA - numeroși șoferi vor plăti bani mai mulți. Titi Aur arată manevra care s-a făcut / video
- Horoscop 22 aprilie: Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. Zodia care se simte manipulată. Vei fi radical
- O țară din Europa are școală gratis pentru adulți, inclusiv pentru români. Învață două limbi străine și obțin și competențe profesionale
- Armata SUA testează o armă experimentală cu microunde de înaltă putere. Ce este Proiectul Meteor
- Apa îmbuteliată în pet-uri, pericol pentru sănătate. Dr. Mircea Duțu: ”Particule extrafine au ajuns în sânge, inimă și creier”. Care este cea mai sigură apă
- BANCUL ZILEI: Bulișor, răspuns magistral pentru tată
- La mesele festive scăpăm „ca vaca-n cucuruz” și apoi ne întrebăm de ce ne-am îngrășat. Dr. Doru Negru: Păi ați alergat mai mult de Paști?
- Circulăm într-o junglă. Mesajul unui expert auto: Cifrele ne arată că trebuie să știi să te aperi
- Cum te prind criminaliștii doar după scris. Comisar-șef: Activitatea este exclusiv umană