Data actualizării:
Data publicării:

Cum faci mici de casă. Rețeta originală: Așa vor ieși suculenți și cu o crustă rumenă

Autor: Ema Apostu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Sursa foto: Ambrus Ciprian, în grupul de Facebook "Farfurie cu bucurie"
Sursa foto: Ambrus Ciprian, în grupul de Facebook "Farfurie cu bucurie"

De 1 Mai, micul este nelipsit din meniul românilor - un preparat simplu, dar cu tradiție. Dacă anul acesta îți dorești să pregătești carne în casă, iată rețeta originală pe care o poți folosi. De asemenea, avem și câteva secrete pentru tine.

Alegeri prezidentiale 2024

Ingrediente

- 500 g carne tocată (mix vită, porc, chiar și oaie);
- 200 ml zeamă de oase de vită;
- 3 căței de usturoi;
- 1/2 linguriță de bicarbonat;

Cum se prepară

Deși carnea este deja tocată, de preferat ar fi să o mai dai printr-un robot sau o mașină de tocat. Condimentele vor pătrunde mai bine într-o pastă mai moale. Amestecă bine, adăugând treptat zeama de oase. Adaugă condimentele și amestecă. Adaugă usturoiul și amestecă în permanență. La final, adaugă și bicarbonatul. Dacă vrei, poți să și guști, pentru a te asigura că potrivești cum trebuie aromele.

Care este secretul unor mici delicioși? Nu trebue să îi pui imediat pe grătar, potrivit retete.unica.ro. Formează micii și lasă-i în frigider între 3 și 24 de ore, ca să se pătrundă bine în carne aroma condimentelor. Ca să aibă crustă rumenă și interior suculent, micii trebuie puși atunci când grătarul/tigaia sunt bine încinse. Se prăjesc întâi câte 2 minute pe fiecare parte. Mai lasă-i cel mult 10 minute și scoate-i rapid, dacă nu vrei să devină fazi și uscați.

BONUS: O altă variantă re preparare a micilor

Ingrediente pentru carnea de mici

1 kg carne tocată (20 % pulpă porc şi 80 % ceafă vită sau pulpă oaie cu grăsime)
2 linguriţe rase bicarbonat de sodiu
300 ml apă minerală sau supă de oase
16-18 g sare
piper - 3 g
3 - 5 g ardei iute sau boia de ardei iute
un vârf de cuţit chimen măcinat - 2 g
cimbru - 2 g
ienibahar - 6 boabe -1 g
coriandru 2 g
usturoi românesc - 1 căpățână

Cum se prepară carnea de micii

Cea mai bună rețetă de mici. Avem nevoie de carne de porc şi vită, plus, la 1 kg carne, câte 200 g de seu de vită sau de oaie, sau măcar slănină de porc. Se toacă toată carnea de 2 ori prin sita mică (la fel ca la chifteluţe), potrivit pofta-bun.com. Se pun condimentele, usturoiul curăţat şi pisat cât mai fin şi bicarbonatul ametecat cu o lingură de zeamă de lămâie şi se frământă cam 30 de minute, adăugându-se treptat apă sau supă.

Cea mai bună rețetă de mici. În momentul în care terminaţi de frământat, probaţi pasta de mici: daţi o palmă uşoară compoziţiei şi, dacă tresaltă, e bine. Se lasă la rece măcar 24 de ore. Ideal ar fi 2-3 zile. După ce stă la rece, carnea se scoate pe masă şi se lasă să ajungă la temperatura camerei. Apoi, se frământă iar, cam 15-20 de minute. Dacă mici nu se gătesc imediat, carnea se bagă înapoi la rece.

Cea mai bună rețetă de mici. Înainte de gătire, se scoate din frigider şi se lasă la temperatura camerei, să nu fie micii prea reci atunci când se pun pe grătar. Se modelează cu mâna unsă cu ulei, cam la 50 g bucată, apoi se prăjesc pe grătar, la foc iute, ca să rămână zemoşi.

Cea mai bună rețetă de mici. Se servesc fierbinţi, alături de muştar, murături, puteţi pune şi o garnitură de legume (cartofi prăjiţi sau piure), diferite salate, în funcţie de dorinţa fiecăruia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel