Când pregătiţi mămăliguţa, lăsaţi să fiarbă apa în clocote. Adăugaţi sare, apoi adăugaţi mălaiul în ploaie puţin câte puţin. Lăsaţi focul foarte mic şi amestecaţi energic cu ajutorul unui tel. Mălaiul creşte în volum de 3-4 ori. Mămăliga nu va mai face cocoloaşe dacă, înainte de a pune mălaiul la fiert, se stropeşte cu apă rece.
Salata de vinete va avea o savoare deosebită dacă încorporăm în ea usturoi în loc de ceapă.
Albuşul se spumează mai bine şi mai repede dacă este ţinut la rece şi dacă nu trece nici un pic de gălbenuş.
Budincile, musacaua, pilaful de orez se încălzesc întotdeauna în baie de aburi.
Bicarbonatul de sodiu sau de amoniu se stinge întotdeauna cu puţină zeamă de lămâie sau oţet. Astfel, dispare mirosul neplăcut.
Vezi și: Mămăliguţă umplută. Rețeta tradițională pe care românii o iubesc
Pentru dulceaţă se aleg fructele bine coapte, nelovite şi proaspete. Se poate evita zaharisirea dulceţurilor prin adăugarea de puţină sare de lămâie dizolvată în apă caldă în timpul fierberii sau prin adăugarea unei felii de lămâie deasupa dulceţii din borcan.
Legumele congelate trebuie lăsate să se decongeleze la temperatura camerei. Apoi, se intoduc la fiert într-un vas cu puţină apă clocotită şi puţină margarină sau unt, iar vasul se acoperă cu un capac. Astfel, fierberea este mai rapidă şi aroma legumelor nu se pierde.
Carnea congelată nu se decongelează decât la temperatura camerei sau în cuptorul cu microunde.
Legumele verzi se fierb în vase descoperite, în acest fel păstrându-şi culoarea.
La fierberea legumelor verzi, sarea se adaugă întotdeauna la început, pentru a nu se pierde vitaminele şi sărurile minerale.
Vezi și: Cea mai bună mămăliguță cu brânză și smântână. Cum o prepari
Atunci când se sotează legume, sărarea se va face la sfârşit pentru a se evita pierderea sucului acestora, umezirea şi pentru a se putea rumeni mai repede.
După ce se scurge prima apă de la fasole, se adaugă la fiert 2-3 căţei de usturoi.
Mirodeniile cele mai potrivite pentru preparatele din pește sunt: dafin, ienibahar, cimbru, coriandru, tarhon, piper, cuișoare, nucșoară și pătrunjel verde.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- Marte în Berbec, din 30 aprilie. Ce aduce în viețile noastre. Patru zodii sunt primele afectate
- Doi mari actori români au scris istorie împreună, dar s-au urât în viața reală. De ce nu și-au vorbit timp de 32 de ani
- Lovitură de teatru la CCR: documente ANAF, declarate neconstituționale în procesele penale
- Probleme pentru doi concurenți, la Te cunosc de undeva: "M-am trezit cu genunchiul umflat"
- "Să aprindem grătarele". Ce spune Mihaela Bilic despre mici, cel mai popular aliment printre români
- DNA, primele acuzații oficiale după perchezițiile la Complexul Energetic Oltenia (CEO). Cine este directorul reținut. Acuzațiile procurorilor
- Dispare obiceiul de a consuma vin? Ce afectează vânzarea popularei băuturi
- 10 lucruri pe care nu le știai despre primarul USR Dominic Fritz
- BANCUL ZILEI: Lucruri dificil de realizat
- Selly, explicații în scandalul cu Radu Alexandru - "piticigratis", Iorga, Adrian Elicopter de Luptă și acuzațiile de viol / video