Ingrediente
- 1 kg carne tocată (amestec, porc şi vită)
- 2 dovlecei raşi
- o legătură de mărar şi pătrunjel
- 2 cepe mari răzuite
- 1 căpăţână de usturoi pisat
- 1 ou
- 1 linguriţă cu vârf de cimbru uscat
- jumătate de linguriţă de piper
Vezi și: Prăjitura Cornelia, fără coacere. Alegerea perfectă într-o zi de weekend. Gust de neegalat!
Cum se prepară
Tocăm carnea pe sita mică, apoi încă o dată. Adăugați sarea, piperul, cimbrul uscat, usturoiul pisat, ceapa, verdeaţa, dovlecelul ras şi oul. ATENȚIE! Dacă veţi folosi mai mult de un ou, chiftelele vor fi foarte tari, potrivit pofta-buna.com.
Frământăm foarte bine compoziţia, până obţinem o consistenţă uniformă. Pregătim un vas cu făină albă şi un alt vas cu apă pe care o vom folosi pentru a ne uda palmele. Vom face chifteluţe mici, rotunde, în jur de 20 de grame. Le tăiem folosind o linguriţă sau o cupă de îngheţată pentru a le da formă.
Tăvălim chiftelele bine prin făină. Încingem uleiul înainte, apoi punem chiftelele la prăjit şi le întoarcem pe toate părţile. Focul trebuie să fie potrivit. Când chiftelele sunt rumene, le scoatem într-o strecurătoare, pentru scăpa de surplusul de ulei.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- Ce să faci dacă poți economisi pe lună 100 de lei. ”Dacă atât poți tu să economisești, este o sumă foarte mare”
- Cei mai periculoși șoferi. Titi Aur: Dacă le zici ceva, mănânci bătaie fizic / video
- Mircea Coșea despre impozitarea progresivă: ”în luna ianuarie au intrat în faliment peste 3000 de companii”
- Ramona Păuleanu, soția avocatului Adrian Cuculis, este însărcinată din nou
- BANCUL ZILEI: Vizită la ospiciu
- A murit Daniel Barbu. Ministrul fusese atacat fizic pe vremea lui Băsescu / update
- Un apartament de 100 mp, pe plajă, în Sicilia, costă cât o garsonieră în București. Încă o dovadă că prețurile din România au luat-o razna
- Declinul calității în educație. Prof. univ. dr. Emil Păun: Ce nu spune evaluarea PISA și de ce au fost rezultate slabe la simulări / video
- De ce trebuie să eviți caserolele și sticlele din plastic. Dr. Radu Țincu, avertisment: Tulburări în dezvoltarea copiilor și adolescenților
- Diferența dintre fezandare și marinare. Nutriționistul Mihaela Bilic: Am greșit!
- Cum repari dieta unui copil care mănâncă doar pizza sau cartofi prăjiți. Medic pediatru: Acceptăm întâi că noi am făcut asta
- Marea bubă a școlii românești: Profesorii experți în domeniile lor nu garantează o predare de calitate
- Românului dă-i un „tătuc”, fiindcă așa e învățat. Sociolog: E pe dos față de ideea democrației