Data actualizării:
Data publicării:

Cum faci cel mai pufos blat de pizza. Rețeta simplă

Autor: Ema Apostu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Dacă ai de gând să faci o pizza delicioasă și ești fan blat pufos, această rețetă este fix ce căutai. Iată cum se prepară...

Ingrediente

- 160 ml apă caldă

- 2 linguriţe drojdie uscată

- 1 lingura zahăr

- 500 g făină

- 160 ml bere

- 2 linguri ulei de măsline

- 1 linguriţa sare

Cum se prepară

Combină apa caldă cu drojdia şi zahărul şi las-o deoparte pentru câteva minute, cât timp drojdia se activează. Amestecă făina cu sarea, apoi încorporează drojdia activată cu apă, berea şi uleiul de măsline. Frământă pentru minim 10 minute la mână sau 7-8 minute la robotul de bucătărie.

Când aluatul este fin şi elastic, unge-l cu puţin ulei de măsline şi dă-l la crescut pentru 2-3 ore într-un castron acoperit cu un prosop, potrivit retetepractice.ro. Această cantitate de aluat este suficientă pentru 2 pizza de 30 cm. Dacă plănuieşti să prepari una singură, împarte aluatul în 2 şi congelează-l sau refrigereaza-l pe cel rămas.

Întinde jumătatea pe care o prepari cu degetele în tavă şi mai las-o la crescut 10-15 minute. Întinde sosul de roşii şi toppingurile preferate deasupra blatului pufos, apoi dă preparatul la cuptor la 180 de grade pentru aproximativ 20 de minute sau până când blatul de pizza pufos se rumeneşte bine.

Vezi și: Aluat pentru plăcintă. Cum îl poți face acasă, fără să mai dai banii pe cel din supermarket

Aluat foietaj: Rețeta rapidă. Vei renunța la cel cumpărat

Image by KamranAydinov on Freepik

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel