Data actualizării:
Data publicării:

Cum faci cea mai bună socată cu lămâie. Rețeta de sezon

Autor: Ema Apostu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp

Dacă vrei să prepari o băutură delicioasă și răcoritoare, trebuie să știi că a venit sezonul socatei. Iată rețeta.

Alegeri prezidentiale 2024

Vara nebate la ușă, la fel și delicioasele băuturi de sezon, cum este și socata. Dacă vrei să te bucuri de gustul savuros al său, iată rețeta mai jos.

Ingrediente

3 l apă
3 buc. lămâi
150 gr flori de soc
300 gr zahăr
75 ml suc de lămâie

Cum prepari socata

Tijele verzi ale florilor de soc trebuie rupte. Pune cele 3 lămâi într-un castron cu apă, iar apoi adaugă 2 linguriţe de bicarbonat. Amestecă foarte bine şi lasă lămâile să stea acolo pentru 12-15 minute. La final, clăteşte-le foarte bine. După aceea, taie cele două lămâi în felii subţiri, pentru a te asigura că acestea îşi vor lăsa aroma, scrie cumsa.ro.

Vezi și: Cum faci un frappé cu înghețată. Cea mai bună rețetă

Dietă. Mic dejun dulce - Rețeta propusă de nutriționist. Nu te îngrași deloc!

Vei avea nevoie de un borcan de 4 litri. Înainte să adaugi ingredientele, pune prima dată zahărul şi sucul de lămâie stors. Adaugă şi un pic de apă pentru a amesteca zahărul foarte bine, până ce se va dizolva. La final, pune florile de soc, adaugă restul de apă şi apoi feliile de lămâie tăiată. După aceea, pune şi siropul de zahăr şi suc de lămâie.

În cazul în care doreşti să grăbeşti procesul de fermentare, poţi să pui drojdie și câteva stafide. Este nevoie de un gram de drojdie la un litru de apă. Aşază borcanul cu socată într-un loc însorit, aşa că poţi alege pervazul unei ferestre sau chiar pe balcon. Asigură-te că razele soarelui încălzesc borcanul, pentru a te asigura că are loc procesul de fermentare.

Vezi și: Top 3 ciorbe adorate de români. Rețete tradiționale delicioase

Borcanul trebuie să fie acoperit cu o farfurioară. Nu îl închide ermetic deoarece se vor forma gaze rezultate în urma procesului de fermentare şi acestea trebuie să iasă afară din borcan. În 2-3 zile, socata ar trebui să fie gata. Dacă vrei să o faci mai dulce, mărește cantitatea de zahăr. După preparare, strecoară sucul şi pune-l la frigider. Ai grijă să nu strângi capacul sticlelor deoarece socata încă mai fermentează.

Vezi și: Prăjitura Bărăgan. Rețeta ieftină preparată de români pe vremea lui Ceaușescu

Prăjitura Casnica. Rețeta care făcea furori în comunism. Este delicioasă!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel