Data actualizării:
Data publicării:

Cum faci căldură în casă fără să cheltui prea mulți bani

Autor: Ema Apostu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Există câteva modalități prin care poți să faci căldură în casă fără să cheltuiești prea mulți bani. Iată câteva sugestii...

Asigură-te că locuința ta este bine izolată pentru a păstra căldura în interior. Poți utiliza bandă adezivă izolantă pentru ferestre și uși sau să adaugi izolație în locurile unde simți că există pierderi de căldură.

Utilizează folii termorezistente pentru ferestre. Sunt destul de ieftine și pot ajuta la reducerea pierderilor de căldură prin ferestre. Ele se aplică cu ușurință și pot face o diferență semnificativă.

În timpul nopții, închide perdelele pentru a crea un strat suplimentar de izolare termică. Perdelele groase pot ajuta la reținerea căldurii în cameră.

Covorașele sau covoarele pot ajuta la păstrarea căldurii în încăperi. Ele oferă izolație termică și pot face podelele mai plăcute la atingere.

Poți utiliza metode de încălzire locală în încăperi unde petreci mai mult timp, cum ar fi încălzitoare electrice sau alte dispozitive eficiente energetic.

O metodă simplă și eficientă este să te îmbraci mai gros în casă, astfel încât să poți menține o temperatură mai scăzută în încăperi.

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Dacă ai acces la lemn, poți folosi un șemineu sau o sobă pe lemn pentru a încălzi casa. Aceasta poate fi o opțiune mai economică decât încălzirea electrică sau pe gaz.

Dacă ai un radiator sau un șemineu, poți utiliza ventilatoare pentru a redistribui căldura în încăperi mai reci.

Înlocuiește electrocasnicele mai vechi cu modele noi, mai eficiente energetic. Acest lucru poate ajuta la reducerea costurilor de încălzire.

Reglează termostatul astfel încât să menții o temperatură confortabilă atunci când ești acasă și să o reduci atunci când nu ești.

Este important să găsești un echilibru între confort și economisirea de bani și să alegi soluțiile care se potrivesc cel mai bine nevoilor tale și posibilităților financiare.

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Temperatura optimă pentru somn

Temperatura optimă de somn poate varia ușor de la o persoană la alta, dar, în general, majoritatea oamenilor se simt confortabil și au un somn odihnitor la o temperatură a camerei între 18 și 21 de grade Celsius.  Acest interval este considerat de mulți experți ca fiind ideal pentru a crea un mediu propice somnului.

Încearcă să menții o temperatură constantă în cameră pe tot parcursul nopții. Oscilațiile mari de temperatură pot deranja somnul. Folosește lenjerii de pat și pături în funcție de sezon pentru a te simți confortabil la o temperatură mai scăzută sau mai ridicată.

Asigură-te că este bine ventilată camera pentru a evita senzația de sufocare și pentru a menține un aer proaspăt în cameră.

Este important să îți asculți propriul corp și să ajustezi temperatura în funcție de cum te simți cel mai confortabil.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel